De ABU is kritisch over grondigheid opknapbeurt arbeidsmarkt06-12-2018


Voorkant UZW 5 2018.PNG

De ABU is het met minister Koolmees (SZW) eens dat er meer balans moet komen op de arbeidsmarkt, maar is zeer kritisch over de manier waarop de minister deze balans wil realiseren, met name ten aanzien van de maatregelen rond payrolling. “De arbeidsmarkt schiet niets op met het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in balans,” zegt ABU-directeur Jurriën Koops in een interview in Uitzendwerk. Bovendien zet deze wet de allocatiefunctie van de uitzendbranche onder druk, waarschuwt hij.

Dat de uitzendbranche van grote toegevoegde is voor veel mensen blijkt wel uit de recentste Uitzendmonitor, een onderzoek naar het belang van uitzendwerk. De belangrijkste conclusie: de toegevoegde waarde van uitzendwerk is én blijft groot. In Uitzendwerk zijn de uitkomsten van het onderzoek te lezen én vertellen uitzendkrachten hoe zij weer toekomstperspectief kregen.

In het diepte-interview pleit Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland) voor een nieuwe polder. Hij vindt dat er een bredere visie ontwikkeld moet worden om naar de arbeidsmarkt en de toekomst van die arbeidsmarkt te kijken. “We moeten blijven nadenken over hoe we onze arbeidsmarkt slimmer en beter kunnen inrichten,” stelt de MKB-voorzitter.

Binnen de uitzendbranche is volop aandacht voor goed werkgeverschap. Dit staat ook centraal in de nieuwe CAO voor Uitzendkrachten. Op dit moment werken cao-partijen aan één heldere cao voor alle uitzendkrachten, waarin werkzekerheid, duurzaamheid en employability belangrijke thema’s zijn. ABU-bestuursleden Leonie Belonje (USG People) en Dimitri Yocarini (Olympia) lichten toe hoe zij ervoor willen zorgen dat iedere uitzendkracht aangehaakt blijft.

Verder in dit nummer:

Geen plaats voor discriminatie in de uitzendbranche; Delilah Sarmo van Art. 1 is positief over de campagne Werkjijmeezegnee.nl. Verklaring G20 is mijlpaal voor de arbeidsmarkt; Gastcolumn Annemarie Muntz, voorzitter WEC. Samenwerking in de praktijk; In Doetinchem is kwalitatieve huisvesting voor arbeidsmigranten gerealiseerd.


Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Meest gelezen berichten