Minder sterk gereguleerde flex meest gegroeid18-07-2017


FF Juli 2017 Half

“Bijna iedereen heeft een mening over flexibel werk. En dat is ook goed, want het is een belangrijk maatschappelijk thema. Maar er worden vaak met grote stelligheid uitspraken gedaan die gebaseerd zijn op persoonlijke impressies en niet op degelijke statistieken of betrouwbaar onderzoek.” Dit stelt Paul de Beer van de UvA in deze uitgave van Flex & Figures. Als medeauteur van de publicatie Dertig vragen en antwoorden over flexibel werk wil hij de discussie over flexibel werk een beter fundament geven. Het grootste misverstand? “De gedachte dat meer flexibele contracten zorgen voor een flexibeler arbeidsmarkt. We zien de mobiliteit namelijk niet toenemen,” aldus De Beer

Verder in dit nummer onder meer:

  • Column van Jurriën Koops: Kampioen. In het voetbal is dat dit jaar Feyenoord. Binnen flexibel werk zijn dat de oproep-, nuluren- en min-maxcontracten.
  • Dynamiek op de Nederlandse arbeidsmarkt. In deze publicatie wordt de ongelijkheid op de arbeidsmarkt langs drie dimensies in kaart gebracht: ongelijkheden in loon en inkomen, ongelijkheden in werkzekerheid en ongelijkheden in de kwaliteit van arbeidsomstandigheden.
  • Uitgelicht: ING over de economische groei en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Door naar het webzine Flex & Figures >>


Meer nieuws uit: Arbeidsmarkt en Flexibiliteit

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Meest gelezen berichten


Twitter