Uitzendkrachten van Consolid en Accent Covebo Group nu ook toegang tot hypotheek14-11-2017


WS1704 Logo Perspectief Verklaring_CMYK

ABU-leden Consolid en Accent Covebo Group zijn toegetreden tot het register van de Stichting Perspectiefverklaring. Dat betekent dat uitzendkrachten van deze ABU-leden nu ook de mogelijkheid hebben om een perspectiefverklaring aan te vragen. Een perspectiefverklaring is een document dat de uitzendkracht kan gebruiken voor de aanvraag van een hypotheek.

De perspectiefverklaring kijkt naar de toekomstige mogelijkheden van de flexkracht om een inkomen te vergaren. De verklaring is gebaseerd op een (data)analyse van de arbeidsmarktpositie van de aanvrager. Daarnaast hechten geldverstrekkers ook belang aan het eigen oordeel van uitzendbureaus over de (toekomstige) inzetbaarheid van de uitzendkracht. Daartoe behoort onder andere een kritische blik op het cv, werkervaring, referenties, eerdere beoordelingen en persoonlijke gesprekken. Uitzendkrachten moeten minimaal een jaar via één en hetzelfde uitzendbureau aan het werk zijn om een beroep te kunnen doen op de perspectiefverklaring.

Lees Een eigen huis, ook als je flexwerker bent in NRC van 13 november 2017.

Stichting Perspectiefverklaring

Sinds 21 juni jl. kunnen alle uitzendondernemingen zich aansluiten bij de Stichting Perspectiefverklaring. In deze stichting zitten vertegenwoordigers van hypotheekverstrekkers, uitzendbureaus, consumentenorganisaties en het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Het belangrijkste doel van de stichting is het waarborgen van de kwaliteit van de verstrekte perspectiefverklaringen. Inmiddels zijn er al 1700 perspectiefverklaringen verstrekt sinds de start in 2014.

Flexkrachten van Actief Werkt!, Adecco Group Nederland, Driessen HRM, Faber Personeelsdiensten, Flexpoint Diensten Groep, Luba Uitzendbureau, Manpower, Randstad, Tempo-Team, Yacht, Timing Uitzendteam en YoungCapital kunnen al terecht bij hun uitzendbureau om een perspectiefverklaring aan te vragen.


Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Meest gelezen berichten