Meer nadruk op loopbaanontwikkeling voor flexkrachten09-01-2018


FF jan 2018 kort.JPG

In de flexbranche wordt steeds meer geschoold en kleinere flexorganisaties maken daarin echt een inhaalslag. Dit blijkt uit de Scholingsmonitor 2017, een onderzoek dat KBA in opdracht van de Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche heeft uitgevoerd. “Van de uitzendkrachten volgt momenteel 14% een opleiding, in aantal en aandeel weer meer dan tijdens eerdere metingen in 2009 en 2012. Dat is mooi om te constateren,” lichten de KBA-onderzoekers Hedwig Vermeulen en Wouter de Wit in Flex & Figures toe. Bij mensen met een flexibel direct dienstverband ligt dit op 12%; van de vaste werknemers volgt 19% scholing. Tegelijkertijd is scholing minder vaak verankerd in het beleid van flexorganisaties. Dat is wel van belang, omdat er dan ook in economisch mindere tijden aandacht blijft voor opleiding en ontwikkeling.

Verder in dit nummer onder meer:

  • Column van Jurriën Koops: Future skills maken het onderscheid. Sociale intelligentie, zelflerend vermogen, flexibiliteit en creativiteit  bepalen in de toekomst iemands inzetbaarheid en zullen hem of haar onderscheiden van slimme algoritmen, robots en ander technologisch geweld.
  • De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2022. Werkgevers krijgen de komende jaren steeds meer moeite met het vinden van personeel in de techniek, ICT, zorg en het onderwijs, blijkt uit dit rapport van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt.
  • Uitgelicht: ABN AMRO: De behoefte aan creatieve slagkracht stijgt .

Door naar het webzine Flex & Figures >>


Meer nieuws uit: Arbeidsmarkt en Flexibiliteit

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Meest gelezen berichten