Beleidsplan 2018: Kansen voor de uitzendbranche09-04-2018


Beleidsplan 2018 Kansen voor de uitzendbranche.PNG

2018 belooft een mooi jaar te worden. Met de voorspelde economische groei van 3% liggen er grote kansen voor de uitzendbranche. Uitzendwerk is van grote betekenis voor de Nederlandse economie en samenleving. Bijna 800.000 mensen komen aan een baan via de uitzendbranche. Jaar op jaar is onze branche de banenmotor. In 2017 ging het om 50.000 nieuwe banen. Door uitzendwerk krijgen mensen toegang tot werk en daarmee een bestaan. Onze branche organiseert flexibiliteit waardoor ondernemers wendbaar kunnen zijn en concurrerend kunnen blijven. Dit is belangrijk is een open economie als die van Nederland. Tel daarbij op de schaarste op de arbeidsmarkt en het is duidelijk: er liggen kansen voor de uitzendbranche in 2018.

Dit jaar scherpt de ABU zijn strategie aan: de focus is op uitzenden en payrolling. De ABU wil een nieuw perspectief voor de rol van uitzendwerk. Uitzendwerk is dé oplossing voor tal van uitdagingen op de arbeidsmarkt. Samen met stakeholders maakten we een maatschappelijke agenda die richting geeft aan onze strategie en communicatie.

In 2018 investeren we verder in het Brede Huis van Werk, als een verbindende beweging in de veranderende wereld van werk. Dit huis bundelt verschillende vormen van hr-dienstverlening. Ook gaan we verder met de harmonisering en modernisering van de beide uitzendcao’s.

Benieuwd naar wat we verder willen gaan doen in 2018? Lees hier de volledige versie.

Wilt u een hard copy exemplaar van ons beleidsplan ontvangen? Mail uw gegevens naar communicatie@abu.nl.


Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Meest gelezen berichten