Columns


Onbekend maakt onbemind


Femke Kooijman07-02-2019

Vorige week publiceerde UWV enkele interessante cijfers en feiten over de realisatie van de Banenafspraak. Een van de feiten was dat de uitzendbranche momenteel 15% van de Banenafspraak invult van de in totaal ruim 48.000 extra gerealiseerde banen. Een ander feit ging over de transparantie van klantprofielen voor de Banenafspraak. Ofwel: wie zitten er in de kaartenbakken van UWV en gemeenten en wat kunnen deze kandidaten.

ILO: 100 jaar Toekomst van Werk


Jurriën Koops28-01-2019

Dit jaar viert de ILO (International Labour Organization) haar 100-jarige verjaardag. Om het feestje kracht bij te zetten, vroeg het internationale orgaan van vakbonden, werkgevers en overheid een onafhankelijke commissie om advies uit te brengen over de toekomst van werk.

Platformwerk: beter een gespreid bedje dan een waterbed


Jeroen Brouwer22-01-2019

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn in loondienst en werken niet als zelfstandige. Dat oordeelde de kantonrechter vorige week. In de zomer kwam de rechtbank in een andere zaak van Deliveroo tot het tegenovergestelde oordeel. De status van de maaltijdbezorgers blijft dus vooralsnog onduidelijk. De uitspraken tonen eens te meer aan dat de huidige regels niet meer voldoen en het kabinet nu snel met een oplossing moet komen.