Flexpocket: feiten en cijfers over flexibele vormen van arbeid en dienstverlening


Waarom deze Flexpocket?

In het politieke debat over de arbeidsmarkt en over ‘vast’ en ‘flex’ zou het vooral moeten gaan over de feiten. Toch worden vaak beelden opgeroepen, die een feitelijke basis ontberen. In deze Flexpocket vindt u de échte facts & figures, zodat de discussie in alle zuiverheid gevoerd kan worden. Daarbij is het een realiteit dat de wereld van werk verandert: tal van soorten (flexibele) arbeidsrelaties kleuren onze arbeidsmarkt. De belangrijkste hebben wij voor u op een rijtje gezet.

Soorten flexibele arbeidsvormen

Naast oproepcontracten, payrolling, zzp, contracting, uitzendwerk en tijdelijke contracten vindt u hier ook informatie over detachering, werving & selectie en van-werk-naar-werkbemiddeling. De laatste drie zijn ook veel voorkomende vormen van dienstverlening op de arbeidsmarkt. Wat zijn voor werknemers en werkgevers de voordelen en nadelen van deze vormen van flexibele arbeidsrelaties en dienstverlening? Welke betekenis hebben ze voor de arbeidsmarkt? En wat is de maatschappelijke waarde? De antwoorden op die vragen vindt u hier terug.

Door op de blokken hieronder te klikken vindt u informatie over de verschillende flexvormen. Ook treft u hier columns aan van een aantal 'frisse denkers'. Zij geven hun persoonlijke visie op de toekomst van werk en de arbeidsmarkt.

Leest u liever de digitale pocket? 

Blader door de Flexpocket (PDF+)Tijdelijke contracten


VWNW dienstverlening


Werving en selectie


Payrolling


Uitzendwerk


Contracting


Oproep- &nulurencontracten


Tijdelijke contracten


Uitzendwerk


Payrolling


Detachering


ZZP


Contracting


Werving en selectie


VWNW dienstverlening