Nieuws RSS


Van CNV Vakmensen hebben wij vandaag, 24 mei 2018 een vooraankondiging ontvangen van acties in het Openbaar Vervoer. CNV Vakmensen...
Op 22 mei jl. hebben wij een aankondigingsbrief van de vakbonden AOb, FNV Overheid, CNV Onderwijs en FvOv ontvangen om te staken op...
In het eerste kwartaal van 2018 steeg het aantal werknemers met een vast contract verhoudingsgewijs harder dan het aantal flexwerkers. Dat...

Thema's


Arbeidsmigranten

Arbeidsmigranten

Themablok Flexmigranten 360x122

Ruim 350.000 Europeanen werken voor Nederlandse bedrijven en dragen bij aan onze welvaart. Door een beroep te doen op de Europese arbeidsmarkt en daarbuiten, kan het Nederlandse bedrijfsleven de juiste mensen vinden om in Nederland productiviteit en werkgelegenheid te behouden en vergroten.

Diversiteit

Diversiteit

Themablok Gelijke behandeling 360x122

De uitzendbranche is kleurrijk en biedt velen een kans op werk. Dat schept een grote verantwoordelijkheid om discriminatie op de arbeidsmarkt zoveel mogelijk uit te bannen. De ABU vindt discriminatie op de arbeidsmarkt onacceptabel en ontoelaatbaar. Elk geval van discriminatie er één teveel. Daarom doet de ABU er alles aan om dit probleem verder te bestrijden.

Platformeconomie

Platformeconomie

Thema platformeconomie

Platformwerk is in opkomst: de digitale platforms waarop vraag en aanbod van tijdelijk werk bij elkaar worden gebracht. Het komt sneller, goedkoper en op grotere schaal bij elkaar. Dat biedt kansen. En vraagt ook om dit in goede banen te leiden. De ABU vindt dat er een (zelf) regulerend kader voor platformwerk moet komen, duidelijkheid over de status van de platformwerker en een gelijk speelveld voor verschillende typen werkbemiddelaars. Lees meer hierover in onze Whitepaper.

Privacy 122

Bij verwerking van persoonsgegevens moet je als uitzendondernemer goed opletten op de steeds strengere privacyregels. Vanaf 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Hoe kunnen uitzendorganisaties ervoor zorgen dat zij aan alle prijvacyregels voldoen?

ABU-lid aan het woord


Richard Philips van Payroll Backoffice vertelt wat het lidmaatschap voor hen betekent.

Meer informatie over het ABU-lidmaatschap >>

Beleidsplan 2018: Kansen voor de uitzendbranche

2018 belooft een mooi jaar te worden. Met de voorspelde economische groei van 3% liggen er grote kansen voor de uitzendbranche. Wilt u weten waar de ABU voor staat en wat u van ons mag verwachten in 2018? 

Bekijk het beleidsplan >>

Beleidsplan 2018 klein.PNG

Speciaal voor


uitzendbureaus
Uitzendbureaus
uitzendkrachten-logo
Uitzendkrachten
opdrachtgevers-logo
Opdrachtgevers
pers-logo
Pers