Nieuws RSS


Op 6 oktober a.s. organiseert de ABU een bijeenkomst voor zzp-dienstverleners met als speciale gast Annemarie van Gaal, bekend van...
In de zomer van 2017 hebben de eerste agrarische ondernemingen het keurmerk voor huisvesting van arbeidsmigranten, het SNF-keurmerk,...
ABU-leden Luba uitzendbureau en Flexpoint Diensten Groep sluiten zich aan bij de Stichting Perspectiefverklaring. Dat betekent dat...

Thema's


Iedereen 122

Een goed functionerende arbeidsmarkt is in evenwicht, gericht op ontwikkeling en inclusief. Op dit moment hapert de arbeidsmarkt in Nederland. De verschillen tussen mensen met een vast contract en mensen die op een flexibele manier aan het werk zijn, worden groter. ABU, Cedris, NRTO, OVAL en Summum.nu brachten een statement uit om het tij te keren.

Payrolling

Payrolling

Payrolling is een gespecialiseerde vorm van hr-dienstverlening. Een payrollorganisatie stelt werknemers ter beschikking aan een opdrachtgever, waarbij de opdrachtgever zelf verantwoordelijk is voor de werving en selectie van de werknemer. De payrollonderneming neemt het juridisch werkgeverschap over en daarmee ook zoveel mogelijk de personele, financiële en administratieve verplichtingen die daarbij horen.

LLO 122

De ABU bracht samen met Cedris, NRTO en OVAL het statement 'Iedereen aan de slag met een Leven Lang Ontwikkelen' uit. Hierin pleiten we voor een forse inzet op een Leven Lang Ontwikkelen en doen we onder meer de oproep om iedereen een persoonlijk budget met ontwikkelrechten aan te bieden.

Perspectiefverklaring

Perspectiefverklaring

Klein WS1704 Logo Perspectief Verklaring_CMYK

Met de Perspectiefverklaring is het kopen van een eigen huis ook voor uitzendkrachten mogelijk. De Perspectiefverklaring kijkt vooruit: er wordt een inschatting gemaakt van de toekomstige verdiencapaciteit van de uitzendkracht. Alle grote hypotheekverstrekkers in Nederland accepteren de verklaring. Lees meer op www.perspectiefverklaring.nl. Voor leden is er ook een dossier op het ledennet. Hiervoor moet u inloggen.

Uitgelicht


 

Maurice Rojer van de ABU vertelt over payrolling, in een item van Ondernemend Nederland.

Meer over payrolling >>

Meer mensen aan de slag

In deze speciale uitgave van Uitzendwerk onder meer staatssecretaris Klijnsma over de bijdrage van uitzendbureaus aan publiek-private samenwerking, een dubbelinterview met Tof Thissen (directeur UWV WERKbedrijf) en Jurriën Koops (directeur ABU). 

Lees uitzendwerk online >>

Uitzendwerk 3 Special publiek-private samenwerking

Speciaal voor


uitzendbureaus
Uitzendbureaus
uitzendkrachten-logo
Uitzendkrachten
opdrachtgevers-logo
Opdrachtgevers
pers-logo
Pers