Nieuws RSS


In de nieuwe webzine Flex & Figures vindt u informatie over de ontwikkelingen op de uitzendmarkt, conjunctuurbewegingen in de Nederlandse...
In periode 9 (week 33 – 36) is het aantal uitzenduren met 6% toegenomen en de omzet is met 7% gestegen ten opzichte van dezelfde periode...
Om de kwaliteit van het ABU-lidmaatschap te waarborgen, moeten leden voldoen aan specifieke lidmaatschapscriteria en gedragsregels....

Thema's


Statement Iedereen aan de slag - cover themablok

Op 28 juni 2016 lanceerden vijf initiatiefnemers (ABU, Cedris, NRTO, OVAL en Summum.nu) het statement 'Iedereen aan de slag: Naar een evenwichtige, ontwikkelgerichte en inclusieve arbeidsmarkt.' Ze formuleerden drie pijlers onder een toekomstbestendige arbeidsmarkt: een evenwichtige ontwikkelingsgerichte en inclusieve arbeidsmarkt.

Vijftig-plus (50+)

Vijftig-plus (50+)

Ouderen 360x122

De uitzendbranche speelt een belangrijke rol in de allocatie van ouderen. Toch is het voor ouderen extra lastig om werk te vinden. Daarom zijn er regelingen en subsidies die het interessant maken om ouderen aan het werk te helpen.

Werken in de toekomst

Werken in de toekomst

Werken in de toekomst - banner ABU 360x122

Wat zijn de belangrijkste onzekerheden? Welke mogelijke scenario’s zien we? Hoe zien die verschillende werelden / arbeidsmarkten er uit over tien jaar? ABU, ABN AMRO en UWV maakten met de Argumentenfabriek het boek Werken in de toekomst - Vier scenario’s voor de organisatie van werk in Nederland in 2026.

ZZP

ZZP

Plaatje ZZP 360x122

Een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) is een ondernemer die geen personeel in dienst heeft, werkt voor eigen rekening en risico en gericht is op het maken van winst. De zzp’er moet meerdere opdrachtgevers hebben en zelfstandig zijn werk doen.

Uitgelicht


Dwarsdenkers

Twee professionals met een uiteenlopende visie geven hun mening over de stelling 'Laat de arbeidsmarkt aan de flexbranche en niet aan de politiek'.

Discussieer mee >>

Speciaal voor


uitzendbureaus
Uitzendbureaus
uitzendkrachten-logo
Uitzendkrachten
opdrachtgevers-logo
Opdrachtgevers
pers-logo
Pers