Nieuws RSS


De FNV heeft ons donderdagavond (23 februari) per e-mail laten weten dat er ook op vrijdag 24 februari 2017 weer gestaakt zal worden...
In periode 1 (week 1 – 4) is het aantal uitzenduren met 4% toegenomen. De omzet is ook met 4% gestegen ten opzichte van dezelfde periode...
De FNV heeft ons dinsdagavond (14 februari) per e-mail laten weten dat er ook op 15 februari 2017 weer gestaakt zal worden bij de vestigingen...

Thema's


arbeidsmarkt 360 122

Een goed functionerende arbeidsmarkt is in evenwicht, gericht op ontwikkeling en inclusief. Op dit moment hapert de arbeidsmarkt in Nederland. De verschillen tussen mensen met een vast contract en mensen die op een flexibele manier aan het werk zijn, worden groter. ABU, Cedris, NRTO, OVAL en Summum.nu brachten een statement uit om het tij te keren.

Payrolling

Payrolling

Payrolling is een gespecialiseerde vorm van hr-dienstverlening. Een payrollorganisatie stelt werknemers ter beschikking aan een opdrachtgever, waarbij de opdrachtgever zelf verantwoordelijk is voor de werving en selectie van de werknemer. De payrollonderneming neemt het juridisch werkgeverschap over en daarmee ook zoveel mogelijk de personele, financiële en administratieve verplichtingen die daarbij horen.

Gelijke behandeling

Gelijke behandeling

Themablok Gelijke behandeling 360x122

De uitzendbranche is kleurrijk en biedt velen een kans op werk. Dat schept een grote verantwoordelijkheid om discriminatie op de arbeidsmarkt zoveel mogelijk uit te bannen. Uitzendorganisaties kunnen op verschillende manieren te maken krijgen met discriminatie. Uiteraard mogen ze zelf geen discriminerende eisen stellen aan het in dienst nemen van uitzendkrachten of vast personeel.

ZZP

ZZP

Plaatje ZZP 360x122

Een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) is een ondernemer die geen personeel in dienst heeft, werkt voor eigen rekening en risico en gericht is op het maken van winst. De zzp’er moet meerdere opdrachtgevers hebben en zelfstandig zijn werk doen.

Uitgelicht


Met de verkiezingen in het vizier laait de discussie over vast en flex weer op. De ABU vindt het belangrijk dat deze discussie wordt gevoerd op basis van feiten. Dat en meer is te lezen in de geheel vernieuwde Flexpocket.

Lees de Flexpocket >>

Volop kansen met payrolling

Meer weten over payrolling?

Download het boek >>

Payrolling boek

Speciaal voor


uitzendbureaus
Uitzendbureaus
uitzendkrachten-logo
Uitzendkrachten
opdrachtgevers-logo
Opdrachtgevers
pers-logo
Pers