Nieuws RSS


Het aantal uren nam toe met 8% en de omzet steeg met 11% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode één werkbare...
Ook in het laatste kwartaal van 2017 zijn flexwerkers een groter deel gaan uitmaken van de werkzame beroepsbevolking. Ten opzichte...
FNV en CNV Vakmensen hebben ons vandaag, 15 februari 2018, laten weten dat zij vanwege het vastlopen van de onderhandelingen over de...

Thema's


Iedereen 122

Een goed functionerende arbeidsmarkt is in evenwicht, gericht op ontwikkeling en inclusief. Op dit moment hapert de arbeidsmarkt in Nederland. De verschillen tussen mensen met een vast contract en mensen die op een flexibele manier aan het werk zijn, worden groter. ABU, Cedris, NRTO, OVAL en Summum.nu brachten een statement uit om het tij te keren.

Gelijke behandeling

Gelijke behandeling

Themablok Gelijke behandeling 360x122

De uitzendbranche is kleurrijk en biedt velen een kans op werk. Dat schept een grote verantwoordelijkheid om discriminatie op de arbeidsmarkt zoveel mogelijk uit te bannen. De ABU vindt discriminatie op de arbeidsmarkt onacceptabel en ontoelaatbaar. Elk geval van discriminatie er één teveel. Daarom doet de ABU er alles aan om dit probleem verder te bestrijden.

LLO 122

De ABU bracht samen met Cedris, NRTO en OVAL het statement 'Iedereen aan de slag met een Leven Lang Ontwikkelen' uit. Hierin pleiten we voor een forse inzet op een Leven Lang Ontwikkelen en doen we onder meer de oproep om iedereen een persoonlijk budget met ontwikkelrechten aan te bieden.

Privacy 122

Bij verwerking van persoonsgegevens moet je als uitzendondernemer goed opletten op de steeds strengere privacyregels. Vanaf 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Hoe kunnen uitzendorganisaties ervoor zorgen dat zij aan alle prijvacyregels voldoen?

Uitgelicht


Informatiebijeenkomst ABU-lidmaatschap: 8 maart 2018

Bent u geïnteresseerd in het ABU-lidmaatschap? Kom dan naar deze informatiebijeenkomst, waar u alles hoort over de voordelen van en de procedure naar het ABU-lidmaatschap.

Pieter Woud van Dubbel U Payroll vertelt wat het lidmaatschap voor hen betekent.

Meer informatie over het lidmaatschap >>

Wat deed de ABU voor leden in 2017?

Wat hebben we zoal gedaan voor onze leden in 2017 op het gebied van lobby, helpdesk, bijeenkomsten, etc.? 

Bekijk de leaflet >>

Leaflet 2017 zonder rand

Speciaal voor


uitzendbureaus
Uitzendbureaus
uitzendkrachten-logo
Uitzendkrachten
opdrachtgevers-logo
Opdrachtgevers
pers-logo
Pers