Nieuws RSS


Het aantal uren nam toe met 7% en de omzet steeg met 8% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode net zoveel...
Om de kwaliteit van het ABU-lidmaatschap te waarborgen, moeten leden voldoen aan specifieke lidmaatschapscriteria en gedragsregels....
“Bijna iedereen heeft een mening over flexibel werk. En dat is ook goed, want het is een belangrijk maatschappelijk thema. Maar er...

Thema's


Iedereen 122

Een goed functionerende arbeidsmarkt is in evenwicht, gericht op ontwikkeling en inclusief. Op dit moment hapert de arbeidsmarkt in Nederland. De verschillen tussen mensen met een vast contract en mensen die op een flexibele manier aan het werk zijn, worden groter. ABU, Cedris, NRTO, OVAL en Summum.nu brachten een statement uit om het tij te keren.

Perspectiefverklaring

Perspectiefverklaring

Klein WS1704 Logo Perspectief Verklaring_CMYK

Met de Perspectiefverklaring is het kopen van een eigen huis ook voor uitzendkrachten mogelijk. De Perspectiefverklaring kijkt vooruit: er wordt een inschatting gemaakt van de toekomstige verdiencapaciteit van de uitzendkracht. Alle grote hypotheekverstrekkers in Nederland accepteren de verklaring. Lees meer op www.perspectiefverklaring.nl. Voor leden is er ook een dossier op het ledennet. Hiervoor moet u inloggen.

LLO 122

De ABU bracht samen met Cedris, NRTO en OVAL het statement 'Iedereen aan de slag met een Leven Lang Ontwikkelen' uit. Hierin pleiten we voor een forse inzet op een Leven Lang Ontwikkelen en doen we onder meer de oproep om iedereen een persoonlijk budget met ontwikkelrechten aan te bieden.

Werken in de toekomst

Werken in de toekomst

arbeidsmarkt van de toekomst

Hoe ziet de arbeidsmarkt er in de toekomst uit? Wat zijn de belangrijkste onzekerheden? Welke mogelijke scenario’s zien we? Hoe zien die verschillende arbeidsmarkten er uit over tien jaar? ABU, ABN AMRO en UWV maakten met de Argumentenfabriek het boek Werken in de toekomst - Vier scenario’s voor de organisatie van werk in Nederland in 2026.

Uitgelicht


Pieter Woud vertelt waarom Dubbel U Payroll lid is van ABU. Wilt u meer weten?

Meer informatie over het lidmaatschap >>

Meer mensen aan de slag

In deze speciale uitgave van Uitzendwerk onder meer staatssecretaris Klijnsma over de bijdrage van uitzendbureaus aan publiek-private samenwerking, een dubbelinterview met Tof Thissen (directeur UWV WERKbedrijf) en Jurriën Koops (directeur ABU). 

Lees uitzendwerk online >>

Uitzendwerk 3 Special publiek-private samenwerking

Speciaal voor


uitzendbureaus
Uitzendbureaus
uitzendkrachten-logo
Uitzendkrachten
opdrachtgevers-logo
Opdrachtgevers
pers-logo
Pers