Nieuws RSS


Per 1 januari 2017 kunnen flexleveranciers het Burgerservicenummer (BSN) van de flexwerker verstrekken aan de opdrachtgever. Dit is...
Wij hebben op 18 januari jl. een mail van de FNV ontvangen waarin wordt gemeld dat op donderdag 19 en vrijdag 20 januari 2017 zal worden...
“Het is nu echt hoog tijd voor fundamentele veranderingen, want de kloof in onze arbeidsmarkt krijgt al Zuid-Europese trekken. Dit...

Thema's


arbeidsmarkt 360 122

Een goed functionerende arbeidsmarkt is in evenwicht, gericht op ontwikkeling en inclusief. Op dit moment hapert de arbeidsmarkt in Nederland. De verschillen tussen mensen met een vast contract en mensen die op een flexibele manier aan het werk zijn, worden groter. ABU, Cedris, NRTO, OVAL en Summum.nu brachten een statement uit om het tij te keren.

Payrolling

Payrolling

Payrolling is een gespecialiseerde vorm van hr-dienstverlening. Een payrollorganisatie stelt werknemers ter beschikking aan een opdrachtgever, waarbij de opdrachtgever zelf verantwoordelijk is voor de werving en selectie van de werknemer. De payrollonderneming neemt het juridisch werkgeverschap over en daarmee ook zoveel mogelijk de personele, financiële en administratieve verplichtingen die daarbij horen.

Vijftig-plus (50+)

Vijftig-plus (50+)

vijftigplus 50+

Voor ouderen is het vaak moeilijker om opnieuw werk te vinden. De uitzendbranche speelt hierin een belangrijke rol. Maar liefst 27% van de vijftigplussers die weer werk vinden, gaat aan de slag in een uitzendbaan. Uitzendwerk biedt kansen voor deze doelgroep. Ook zijn er regelingen die het interessant maken om vijftigplussers aan het werk te helpen.

ZZP

ZZP

Plaatje ZZP 360x122

Een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) is een ondernemer die geen personeel in dienst heeft, werkt voor eigen rekening en risico en gericht is op het maken van winst. De zzp’er moet meerdere opdrachtgevers hebben en zelfstandig zijn werk doen.

Uitgelicht


Met de verkiezingen in het vizier laait de discussie over vast en flex weer op. De ABU vindt het belangrijk dat deze discussie wordt gevoerd op basis van feiten. Dat en meer is te lezen in de geheel vernieuwde Flexpocket. Met feiten en cijfers over negen flexibele arbeidsvormen, onder andere:

Lees de Flexpocket >>

Nieuwe editie

 

 

 

Volop kansen met payrolling

Meer weten over payrolling?

Download het boek >>

Payrolling boek

Speciaal voor


uitzendbureaus
Uitzendbureaus
uitzendkrachten-logo
Uitzendkrachten
opdrachtgevers-logo
Opdrachtgevers
pers-logo
Pers