Nieuws RSS


  Van de vakbonden Aob, FNV, CNV Connectief en FvOv hebben wij vandaag (8 december 2017) een aankondiging ontvangen van een collectieve...
Op vrijdag 8 december 2017 wordt de nieuwe S106 geopend. U kunt zo sneller van en op de snelweg A9 komen. Komt u met de auto naar het...
  Via één van onze leden hebben wij begrepen dat er sinds 5 december 2017 acties (waaronder stakingen van kortere of langere duur)...

Thema's


Iedereen 122

Een goed functionerende arbeidsmarkt is in evenwicht, gericht op ontwikkeling en inclusief. Op dit moment hapert de arbeidsmarkt in Nederland. De verschillen tussen mensen met een vast contract en mensen die op een flexibele manier aan het werk zijn, worden groter. ABU, Cedris, NRTO, OVAL en Summum.nu brachten een statement uit om het tij te keren.

Gelijke behandeling

Gelijke behandeling

Themablok Gelijke behandeling 360x122

De uitzendbranche is kleurrijk en biedt velen een kans op werk. Dat schept een grote verantwoordelijkheid om discriminatie op de arbeidsmarkt zoveel mogelijk uit te bannen. Uitzendorganisaties kunnen op verschillende manieren te maken krijgen met discriminatie. Uiteraard mogen ze zelf geen discriminerende eisen stellen aan het in dienst nemen van uitzendkrachten of vast personeel.

LLO 122

De ABU bracht samen met Cedris, NRTO en OVAL het statement 'Iedereen aan de slag met een Leven Lang Ontwikkelen' uit. Hierin pleiten we voor een forse inzet op een Leven Lang Ontwikkelen en doen we onder meer de oproep om iedereen een persoonlijk budget met ontwikkelrechten aan te bieden.

Payrolling

Payrolling

De ABU is een voorstander van payrolling. Werknemer, werkgever en opdrachtgever zijn erbij gebaat dat het werkgeverschap - dat steeds complexer wordt - goed wordt vervuld. Payrollwerknemers vallen onder de CAO voor Uitzendkrachten. De branche van uitzenders en payrollers is goed gereguleerd. Diverse instanties zien toe op de naleving van de regels. Uiteraard neemt de ABU afstand van praktijken waarbij de cao niet (volledig) wordt toegepast.

Uitgelicht


 

Maurice Rojer van de ABU vertelt over payrolling, in een item van Ondernemend Nederland.

Meer over payrolling >>

Nieuwe tijd vraagt nieuwe skills van mensen

Dat de arbeidsmarkt verandert, is van alle tijden. Maar door de razendsnelle technologische ontwikkelingen verandert deze op dit moment sneller dan we gewend zijn. Samen werken aan fatsoenlijk werk staat in deze editie van Uitzendwerk centraal.

Lees uitzendwerk online >>

Uitzendwerk 5, 2017 cover klein

Speciaal voor


uitzendbureaus
Uitzendbureaus
uitzendkrachten-logo
Uitzendkrachten
opdrachtgevers-logo
Opdrachtgevers
pers-logo
Pers