ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Hulp voor werkgevers bij maken antidiscriminatiebeleid: werkjijmeezegnee.nl

Hoewel werkgevers en beleidsmakers goede intenties hebben, vinden ze het vaak lastig om antidiscriminatiebeleid te ontwikkelen. Om hierbij te helpen, heeft de ABU op de al bestaande website werkjijmeezegnee.nl een stappenplan en showcases toegevoegd. De komende maanden loopt op LinkedIn een campagne om dit onder de aandacht te brengen van werkgevers.  De ABU lanceert deze campagne ter gelegenheid van de presentatie van VIA-agenda. Dat is een gezamenlijke actie-agenda van een coalitie van partijen onder leiding van demissionair staatssecretaris Wiersma van SZW. Doel is de bevordering van de arbeidsparticipatie van mensen met een migratieachtergrond.

Werkjijmeezegnee.nl hielp intercedenten al met bijvoorbeeld belscripts om goed om te gaan met discriminerende verzoeken. Nu is er dus ook nuttige informatie voor beleidsmakers en werkgevers. Toegevoegd zijn:

  • Een actueel overzicht van alle wetgeving over gelijke behandeling
  • IJkpunten voor het opstellen van antidiscriminatiebeleid
  • Een stappenplan voor diversiteit en inclusie. Wat kun je als organisatie concreet doen?
  • Showcases: ervaringsverhalen van Olympia, Randstad en RGF: zij vertellen over leermomenten en successen rond hun antidiscriminatiebeleid.

Jurriën Koops, directeur ABU: “In de uitzendbranche werken 165 nationaliteiten. Uitzendwerk biedt voor veel mensen met een migratieachtergrond een lage drempel naar werk. Dat geeft juist ons een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid om deze mensen aan het werk te helpen. Onze leden moeten sinds 1 januari 2020 voldoen aan het lidmaatschapscriterium tegen discriminatie, zij moeten actief beleid voeren om discriminatie te voorkomen. Daar controleren wij op. Om hen hierbij te ondersteunen bieden we via de site handvatten voor het maken van toepasbaar antidiscriminatiebeleid. Omdat wij dit ook belangrijk vinden voor andere werkgevers is werkjijmeezegnee.nl openbaar en sinds vandaag uitgebreid. Het past daarmee naadloos in de activiteiten van de VIA-agenda die vandaag is gepresenteerd.”

Gerelateerde artikelen