ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

29-11 webinar AI in recruitment: kansen en praktijkvoorbeelden

Op 29 november organiseren wij, exclusief voor ABU-leden, een webinar over Artificial Intelligence (AI) voor uitzenders. Er zijn al ABU-leden die bij hun recruitment gebruikmaken van AI. Wat is het precies en hoe kun je het als uitzender benutten? Welke uitdaging kun je ermee oplossen? Waar begin je? Maar ook: hoe is AI verantwoord in te zetten? Welke ethische risico’s zijn er en hoe ondervang je die?

Whitepaper AI: experts over AI in onze branche
De ABU heeft een whitepaper uitgebracht (AI in de uitzendbranche). Daarin maken we de balans op. Kansen, ontwikkelingen én aandachtspunten. Vier experts uit de wetenschap, consultancy, de techwereld en recruitmentsector schetsen ieder vanuit hun invalshoek de ontwikkelingen van AI. Daarnaast zijn er praktijkvoorbeelden van enkele ABU-leden, voorzien van tips en aandachtspunten.

Praktijkvoorbeeld
Tijdens het webinar op 29 november gaan onder leiding van Martijn Hemminga (oprichter Recruitment Tech Network)  experts in gesprek. Om u te inspireren én te informeren. Een praktijkvoorbeeld komt van Floris Kaufmann, director corporate recruitment bij ManpowerGroup. Om bijna volledig te matchen op competenties werkt ManpowerGroup Nederland met behulp van AI aan een nieuwe matchingsmethode. Hoe zijn zij hiertoe gekomen? En wat levert het hen op?

Filosoof Stefan Buijsman (Universitair Docent TU Delft en Managing Director van het TU Delft Digital Ethics Centre) gaat in op de meer ethische vraagstukken rondom het gebruik van AI. AI biedt kansen, mits er zorgvuldig mee wordt omgegaan. Waar moeten we dan aan denken bij toepassingen in recruitment?

Voor wie?

Het webinar is exclusief voor ABU-leden.

Het is met name interessant als u zich binnen uw organisatie bezighoudt met recruitmentprocessen, innovatie, informatiemanagement, procesoptimalisatie of digitalisering.

Gerelateerde artikelen