ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

CAO voor Uitzendkrachten en CAO Sociaal Fonds voor de Uitzendbranche algemeen verbindend verklaard

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de CAO voor Uitzendkrachten én de CAO Sociaal Fonds voor de Uitzendbranche (SFU) per 18 april 2018 algemeen verbindend verklaard. De besluiten gelden tot en met 31 mei 2019. Dit betekent dat nu ook alle uitzendondernemingen in Nederland die geen lid zijn van de ABU (of NBBU) de ABU-CAO voor Uitzendkrachten moeten naleven en een percentage van de loonsom aan SFU moeten afdragen.

SFU financiert projecten die te maken hebben met opleidingen, arbeidsomstandigheden in de branche en naleving van de cao’s voor uitzendkrachten. Met de gelden wordt bijgedragen in de kosten voor de activiteiten van Stichting DOORZAAM en de SNCU (Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten).

De CAO voor Uitzendkrachten is afgesloten met FNV Flex, CNV Vakmensen, De Unie en LBV. Bij de SFU-CAO is ook de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen) partij.

Veelgestelde vragen over het Sociaal Fonds voor de Uitzendbranche (SFU)

  • Wat is de bijdrage voor het Sociaal Fonds Uitzendbranche?

    De bijdrage voor het Sociaal Fonds Uitzendbranche is 0,2% van de loonsom van alle uitzendkrachten in fase A (met en zonder uitzendbeding).

  • Waarvoor is de bijdrage aan SFU bedoeld?

    De bijdrage aan SFU is bedoeld ter financiering van Stiching DOORZAAM en SNCU (Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten).

Gerelateerde artikelen