ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Campagne van ministerie voor hulp bij geldzorgen

Vandaag gaat de campagne De eerste stap helpt je verder van het ministerie van SZW van start. In deze campagne wordt aandacht gevraagd voor het grote aantal mensen dat door de coronacrisis is geraakt in hun portemonnee. Door misgelopen inkomsten en uitgeputte financiële reserves is er nu verhoogd risico dat onder andere jongeren en flexwerkers in de financiële problemen komen.

Met de campagne wil het ministerie bewerkstelligen dat particulieren en ondernemers snel aan de bel trekken als ze geldzorgen hebben en weten waar zij welke ondersteuning kunnen krijgen.

Op de website geldfit.nl kunnen mensen aan de hand van een korte online test te weten komen hoe hun financiële situatie is en welke ondersteuning er voorhanden is. Dat kan een gerichte verwijzing zijn naar een website, maar ook een buddy, een budgetcoach van een vrijwilligersorganisatie of schuldhulpverlening van de gemeente.

De ABU steunt deze campagne: Geldfit is een geschikt instrument om werkgevers te ondersteunen in hun ambities op het terrein van werk & schulden. U vindt de doorverwijzing naar Geldfit terug als onderdeel van onze eigen instrumentenkoffer Werk & Schulden: Hulp voor werkgevers.

Gerelateerde artikelen