ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Nieuwe gids Opleiden en Ontwikkelen

Deze nieuwe praktische gids van de ABU helpt leden bij opleiden en ontwikkelen van uitzendkrachten. Deze valt binnenkort op de mat bij directeuren van ABU-leden.

Een leven lang ontwikkelen is nodig en noodzakelijk, want goed opgeleide uitzendkrachten zijn gemotiveerd en breed inzetbaar, uitzendbureaus kunnen hierdoor de juiste mensen op de juiste plek zetten, en er is een lager ziekteverzuim. Allemaal redenen om hier meer werk van te maken. En dat hoeft niet ‘ingewikkeld’ te zijn. Het begint meestal bij een periodiek gesprek met uitzendkrachten over hun werk en ontwikkeling. De financiële middelen zijn vaak al beschikbaar.

Deze praktische gids helpt uitzendorganisaties direct op weg om uitzendkrachten nog beter te scholen, ontwikkelen en te helpen met hun loopbaan. In deze gids vindt u:

  • Een stappenplan Organisatiebreed opleiden en ontwikkelen: maak uw plannen concreet door de aanpak intern te standaardiseren.
  • Uit de praktijk: onder andere het verhaal van gespecialiseerd bemiddelingsbureau VNOM dat direct resultaat merkt van extra ontwikkelinspanningen.
  • Een checklist: krijg meer inzicht in waar u staat met deze toetsbare vragen.

 

Gerelateerde artikelen