ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Diversity Day 4 oktober 2022

 

Op Diversity Day organiseren veel bedrijven een activiteit om aandacht te vragen voor inclusie en diversiteit. Zo wordt gezamenlijk een stap gezet in de goede richting: een maatschappij waarin we ieders unieke talenten waarderen en benutten. Deze jaarlijkse terugkerende dag, geïnitieerd door SER Diversiteit in Bedrijf, vindt dit jaar plaats op dinsdag 4 oktober.

De ABU is groot voorstander van diversiteit en inclusie en is daarom sponsor van Diversity Day. In dit kader organiseert de ABU op 4 oktober a.s. twee online bijeenkomsten over diversiteit voor ABU-leden en bieden wij de kans op woensdag 5 oktober de inspirerende live stream, georganiseerd door Diversiteit in Bedrijf, te volgen van de Masterclass over diversiteit en inclusie, gegeven door niemand minder dan corporate antropoloog Jitske Kramer en zanger Typhoon. Daarnaast komt dit thema in aanloop naar Diversity Day regelmatig terug in nieuwsbrieven door het delen van ‘good practises’ van leden.

Diversiteit.png

Programma

Dinsdag 4 oktober 10.00-12.00 uur – Webinar Vooroordelen voorbij

Anouk Hegeman van #welovesociety gaat in op thema’s als: stereotypen, het aantrekken van divers talent en het gesprek hierover met opdrachtgevers. Dit webinar is gericht op vestigingsmanagers, intercedenten, recruiters en accountmanagers. Alleen voor ABU-leden.
Meer informatie en aanmelden vindt u hier.

Dinsdag 4 oktober 13.30-15.00 uur – Webinar Charter diversiteit

Hussein Adam Dia van de Sociaal-Economische Raad vertelt tijdens dit webinar hoe bedrijven resultaatgerichte doelen kunnen bereiken voor een gevarieerder personeelsbestand, waarin talent optimaal benut wordt en maakt dit concreet met het SMART maken van D&I-doelen. Ook komen een aantal monitoringinstrumenten, waarmee bedrijven inzicht krijgen in wat bepaalde acties voor resultaat hebben opgeleverd, aan bod en worden ervaringen van ABU-leden gedeeld. Alleen voor ABU-leden.
Meer informatie en aanmelden vindt u hier.

Woensdag 5 oktober 14.00-16.45 uur – Masterclass over diversiteit en inclusie (live stream)

Jitske Kramer en Typhoon gaan in deze masterclass in op nut en noodzaak van aandacht voor inclusie, diversiteit en erbij horen en wat dit vraagt van leiders. Meer diversiteit en inclusie vraagt om meer dan een goed beleidsstuk of een rijtje nieuwe corporate values, stellen Jitske en Typhoon. Meer informatie over deze inspirerende masterclass is hier te vinden. Alleen voor ABU-leden.
Leden van de ABU kunnen gratis kijken naar de livestream van deze masterclass. Aanmelden kan hier.

 

Gerelateerde artikelen