ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

E-zine: Aan het werk vanuit de WW

Iedereen aan de slag, dat is de missie van de alliantie Samen werken voor werk. Dagelijks zijn leden van de ABU, Cedris, NRTO en OVAL actief om een zo goed en passend mogelijke weg naar opleiding of werk te faciliteren voor een grote groep mensen. In de praktijk blijkt dat die weg niet altijd eenvoudig is. In dit E-zine zoomen we in op mensen met een WW-uitkering.

Werkzoekenden in de WW zijn een waardevolle bron voor de broodnodige instroom van technisch personeel. Technische arbeidsmarktspecialist Technicum en UWV werken intensief samen om deze kans te benutten. De ambitie: jaarlijks 500 zij-instromers opleiden en begeleiden naar technische functies.

Ook het bedrijf TM Techniek uit Woudenberg koos ervoor om zelf actief vakmensen te gaan opleiden, onder wie zij-instromers uit andere sectoren en werkzoekenden uit de WW. Dit leerde het bedrijf met vallen en opstaan, maar daar plukken ze nu de vruchten van. “Je geeft mensen een kans weer aan de slag te gaan en krijgt daar veel loyaliteit voor terug,” stelt Anton Maasse, bedrijfsleider van TM Techniek.

Gerelateerde artikelen