ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

E-zine: Statushouders aan het werk

Iedereen aan de slag, dat is de missie van de alliantie Samen werken voor werk, het samenwerkingsverband tussen de ABU, Cedris, NRTO en OVAL. In de praktijk blijkt dat die weg voor velen niet altijd eenvoudig is. In het E-zine Statushouders aan de werk wordt ingezoomd op statushouders. 

Om de talenten van statushouders goed in te zetten, is samenwerking tussen relevante partijen hard nodig. Juist omdat statushouders bezig zijn een plek op de arbeidsmarkt te veroveren én een plek in de Nederlandse samenleving. Dat vraagt expertise op meerdere terreinen. Gemeente Almere en uitzendorganisatie Randstad laten zien dat gezamenlijk investeren in deze doelgroep het verschil maakt tussen thuis zitten en perspectief op werk en participatie. Voor onder andere Dalal heeft dat veel betekend in haar leven.

Ook het bedrijf PepsiCo Nederland koos ervoor om zelf actief kansen te bieden aan statushouders. Met een goede voorbereiding van de collega’s, een intern buddy-systeem en taalles op de werkvloer zijn zij nu veel loyale en fijne medewerkers rijker.

Gerelateerde artikelen