ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Eerste groep voltooit opleiding Open Hiring

Deze week voltooide de eerste groep de opleiding Open Hiring. In deze opleiding van ABU, NBBU en Start Foundation leerden de deelnemende bedrijven de beginselen van Open Hiring en hoe ze deze kunnen toepassen in de dagelijkse praktijk.

Wat is Open Hiring?

Open Hiring is solliciteren zonder brief en sollicitatiegesprek. Maar wel met korte vacaturetekst, een rondleiding bij de toekomstige werkgever en een baangarantie. De deelnemers hebben drie bijeenkomsten gehad en tussentijds huiswerkopdrachten gemaakt.

De opleiding Open Hiring is een initiatief van…

  • ABU
  • NBBU
  • Start Foundation
  • Wasbeer en Pauw
  • Met steun van het Ministerie SZW

De resultaten

De resultaten zijn veelbelovend. Elke deelnemer heeft gesprekken gevoerd met klanten en collega’s en de eerste projecten staan al in de steigers.

 

“Door de training Open Hiring ga ik het gesprek met mijn klanten anders aan. Je komt binnen met een inhoudelijk verhaal, je kunt beter doorvragen waardoor het gesprek dieper gaat.”

 

Belangrijke eyeopeners voor deelnemer waren dat ze niet meteen het hele concept over hoeven te nemen. In plaats daarvan kunnen ze ook elementen oppakken. Denk aan een rondleiding op de werkplek zelf en een korte vacaturetekst.

Later deze maand krijgen ook de deelnemers in Zwolle en Amersfoort hun certificaat.

Gerelateerde artikelen