ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

ING sectorupdate: sociaal werkgeverschap, verduurzaming, toegenomen baanbeëindigingen grotere bedrijven

In de laatste sectorupdate van ING aandacht voor vier verschillende interessante onderzoeken.

  • Sociaal werkgeverschap cruciaal in krappe arbeidsmarkt: milieu-, sociale en governance factoren (bekend als ESG) hebben in toenemende mate invloed op zakelijke dienstverleners zoals accountants, consultants en flexbedrijven. Lees meer.
  • Aandacht voor verduurzaming mag niet verslappen: volgens recent onderzoek, ook van ING, blijkt de verduurzaming onder bedrijven in 2024 te stagneren als gevolg van het onzekere ondernemersklimaat. “Ondanks de zorgen mag het bouwen aan duurzame vooruitgang niet verslappen. Juist de grotere ondernemingen kunnen het goede voorbeeld geven. Immers, investeren in verdere verduurzaming is essentieel voor een toekomstbestendige sector.” Sjuk Akkerman, ING Sector Banker Services & Leisure
  • Meer banen op de tocht bij het grootbedrijf in 2024: Door het toegenomen aantal aankondigde baanbeëindigingen van grotere bedrijven in 2023 lijken er dit jaar weer wat meer banen op de tocht te staan. Bekijk hier de verwachtingen.
  • Vier op de tien mensen vreest dat AI banen gaat kosten: Uit onderzoek van ING Research blijkt dat 38% van de respondenten denkt dat AI de komende jaren per saldo banen zal gaan kosten; 9% verwacht dat AI juist extra banen oplevert. Lees het onderzoek hier.

Gerelateerde artikelen