ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Uren en omzet uitzendbranche periode 6 2018 (week 21-24) en halfjaarcijfers 2018

Het aantal uren nam toe met 1% en de omzet steeg met 4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode één werkbare dag meer telde als dezelfde periode vorig jaar, is er een correctie toegepast.

Ontwikkelingen uitzendbranche per sector:

  • Administratieve sector: een daling van 2% in uren en de omzet bleef gelijk ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: een stijging van 2% in uren en een stijging van 7% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: het aantal uren steeg met 3% en de omzet is gestegen met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Halfjaarcijfers 2018

De uitzendbranche is in het eerste halfjaar 2018 gegroeid ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017. Gemiddeld is het totaal aantal uren in de eerste zes maanden van 2018 toegenomen met 5%, de totale omzet is in dezelfde periode gestegen met 8%. In het eerste halfjaar van 2018 was er één werkbare dag minder dan in het eerste halfjaar van 2017, hiervoor is een correctie toegepast.

Halfjaarontwikkelingen uitzendbranche per sector:

  • Administratieve sector: een daling van 1% in uren en een stijging van 1% in omzet ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017.
  • Industriële sector: een stijging van 9% in uren en een stijging van 14% in omzet ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017.
  • Technische sector: het aantal uren steeg met 6% en de omzet is gestegen met 10% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017.

Interactieve grafieken