ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Webinar Platformwerk: de stand van zaken

Op donderdag 8 april a.s. organiseert de ABU voor leden een actualiteitensessie over platformwerk. Want er speelt momenteel veel rondom dit onderwerp.

In de economie spelen platforms een steeds grotere rol. Zo ook in de wereld van werk. We kennen allemaal Deliveroo, Uber en Temper. De meeste uitzenders krijgen ook met platformwerk te maken. Omdat ze met platforms concurreren, of omdat ze zelf ook verkennen welke kansen platformwerk biedt.

Welke ontwikkelingen binnen platformwerk zijn er gaande?

Platformexpert Martijn Arets gaat tijdens het webinar in op de marktontwikkelingen: in welke sectoren floreren platforms momenteel? Welk werk leent zich wel en niet voor ‘platformisering’? Hoe omvangrijk zal platformwerk worden?

Advocaat Michiel Vergouwen vertelt meer over de rechtszaken waarin verschillende platforms verzeild zijn geraakt. Wat zijn de gevolgen hiervan? Gaan ze ertoe leiden dat het inzetten van zzp-platforms te riskant wordt voor bedrijven? Of lijkt het erop dat werken met zzp’ers nog mogelijk blijft totdat de politiek ingrijpt?

Dit webinar brengt ABU-leden op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen en waar de kansen en bedreigingen voor organisaties liggen.

Aanmelden

Bent u ABU-lid? Dan kunt u op Mijn ABU vinden hoe u zich aanmeldt voor het webinar.

Gerelateerde artikelen