ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

ABU-leden helpen Oekraïne

De situatie in Oekraïne houdt ook ABU-leden bezig. Om hun steun te betuigen zijn zij verschillende acties gestart. Zo halen zij hun personeel uit Oekraïne terug of organiseren zij inzamelingsacties. Hieronder een greep uit de initiatieven (de opsomming is niet volledig).

NLJobs
NLJobs heeft de afgelopen dagen verschillende activiteiten georganiseerd. De organisatie haalt onder andere kinderen op uit Oekraïne die via Slowakije de grens zijn overgestoken. Via een formulier dat zij hebben ontwikkeld, kunnen kinderen zonder Europees paspoort Hongarije binnenkomen. NLJobs regelt ook huisvesting voor deze groep vluchtelingen.

Daarnaast organiseert NLJobs in samenwerking met de Oekraïense Kerk onder andere de inzameling van goederen, medicijnen en materiaal om soldaten te beschermen.

OTTO Workforce
OTTO Workforce houdt een 24/7 hulplijn in de lucht voor mensen die voor hen werken in de Oekraïne. Het zorgt daarbij voor gezinshereniging in zowel Oekraïne als in Polen en voor huisvesting. Verder zijn zij via de OTTO Foundation een fondsenwervingsactie gestart voor de oorlogsslachtoffers in Oekraïne.

FHS.jobs
FHS.Jobs ondersteunt vluchtelingen die de grens overkomen via onder andere Polen. Ook zijn zij aan het onderzoeken wat zij kunnen doen in Moldavië en Roemenië.

SprintWerkt
SprintWerkt verzorgt transporten met spullen tot aan de grens en draagt deze over aan de hulpdiensten ter plaatse.

Ook bieden verschillende huisvesters hulp aan. Onder andere aan gemeentes, bij noodopvang.

Ook helpen?
Biedt u ook hulp (heeft u bijvoorbeeld bedden beschikbaar)? En kunt u daarbij assistentie van de ABU of andere leden gebruiken? Laat het ons weten via communicatie@abu.nl.

Statement WEC
Ook de World Employment Confederation (WEC) kijkt hoe het landen die grenzen aan de Oekraïne kan ondersteunen. In een statement van de WEC staat dat er nauw contact is met de landen die grenzen aan Oekraïne. Bijvoorbeeld over hulp bij de opvang van vluchtelingen en de bescherming van werkenden.

Lees het statement van de WEC

Gerelateerde artikelen