ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

In memoriam: Marcel Nuyten

Kippenvel was de eerste reactie toen wij het bericht ontvingen dat Marcel Nuyten, oud-bestuurder van FNV, werd vermist op Samos. Een paar dagen later volgde het onvermijdelijke bericht dat zijn lichaam in een ravijn was gevonden.

Dan wordt het stil. Heel stil. Geen woorden. Wat een intens verdrietig bericht. Marcel is op 74-jarige leeftijd overleden.

Hij was meer dan 10 jaar ‘onze’ cao-onderhandelaar en zat jarenlang in het bestuur van ons pensioenfonds. Hij stond mede aan de basis van de oprichting van de Stichting Opleiding en Ontwikkeling Flexbranche (STOOF, later Doorzaam) en was daar erevoorzitter. Tot twee jaar geleden vertegenwoordigde hij nog de werknemers in het SNF-bestuur.

Marcel was ‘onze’ vakbondsbestuurder. Warm, mensgericht en natuurlijk stevig op de inhoud. Een man met een groot maatschappelijk hart en met oog voor wat ze bij Randstad ‘simultane belangenbehartiging’ noemen. Van geboorte een Belg. Een Bourgondiër. Een verhalenverteller met pretoogjes, humor en met liefde voor het onderwijs. Zelf verstond hij het vak van doceren ook heel goed, zoals we merkten aan de cao-tafel.

Marcel heeft zich in vele rollen jarenlang hard gemaakt voor de belangen van uitzendkrachten en kwam op voor een gezonde uitzendbranche. Wij zullen hem blijvend herinneren en wensen zijn familie veel sterkte met dit tragische verlies.

Rust in vrede, Marcel.

Namens bestuur, leden en medewerkers van de ABU

Sieto de Leeuw, voorzitter
Jurriën Koops, directeur

Gerelateerde artikelen