ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Uitzenders op Schiphol helpen uitzendkrachten aan nieuw werk

Op Schiphol hebben uitzendbureaus Randstad, Manpower, Adecco en Olympia samengewerkt om hun uitzendkrachten die op Schiphol hun baan verloren weer aan het werk te helpen.

Allereerst is verkend welke beroepen en sectoren kansrijk zijn en welke opleiding nodig zou zijn om uitzendkrachten om te scholen. Hieruit kwam de opleiding Productie pro voort.

Deze opleiding bestaat uit een theoretisch gedeelte (e-learning) en een aantal praktijkopdrachten. Als het theoretische gedeelte wordt gehaald, volgen eventueel praktijkopdrachten. Dit kan leiden tot  een erkend mbo-certificaat.

Skills paspoort
De Luchtvaartcommunity Schiphol werkt samen met House of Skills aan skills paspoorten voor de betrokken uitzendkrachten. Een skills paspoort kan de overstap naar ander werk makkelijker maken.

Via Stichting DOORZAAM worden ook Alles-in-één-Trajecten geboden. In zo’n traject onderzoekt de uitzendkracht onder persoonlijke begeleiding van een coach wat de uitdagingen zijn met betrekking tot duurzame inzetbaarheid voor nu en de toekomst.

Scholingsvouchers
Deze uitzendkrachten kunnen ook gebruikmaken van een interventiebudget van maximaal 2.500 euro en ‘Van werk naar werk vouchers’ ter waarde van 500 euro.

Lees meer in het oorspronkelijke nieuwsbericht op luchtvaartcommunity.nl.

Gerelateerde artikelen