ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Vacature bij de ABU: contentspecialist / webredacteur

Met jouw online content zet jij de ABU en uitzendbranche op de kaart

Omdat onze huidige collega doorstroomt naar een nieuwe functie binnen de ABU, komt er in het team Communicatie, Marketing en Onderzoek plek vrij voor een contentspecialist (40 uur per week).

Ben jij een contentspecialist en webredacteur? Bij de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) plan, schrijf, en plaats jij content die onze leden helpt bij hun bedrijfsvoering en die de uitzendbranche op de kaart zet in politiek Nederland. De kanalen die je inzet, zijn naast abu.nl ook online nieuwsbrieven en LinkedIn en Twitter. Daarnaast is er de Mijn ABU- omgeving met exclusieve informatie voor onze leden.

Je doet je werk binnen het team Communicatie, Marketing en Onderzoek. Je krijgt veel vrijheid om jouw ideeën over goede contentstrategie te ontwikkelen en in de praktijk te brengen.

Jij schrijft en creëert content voor met name online kanalen. Omdat jij mediumspecifieke schrijfstijlen goed in de vingers hebt, weet je welke toon past bij onze doelgroepen. Je hebt een duidelijke redactionele visie op de inzet van de verschillende mediakanalen en je monitort de doeltreffendheid van jouw content met analytics tools. Als contentspecialist ben je gewend om van buiten naar binnen te werken: de informatiebehoefte van de verschillende doelgroepen is leidend. Hierbij anticipeer je ook op de actualiteit van bijvoorbeeld politiek Den Haag.

Ook het bijhouden van Mijn ABU en het opstellen van onze wekelijkse online nieuwsbrief ABU-Nieuws zijn belangrijke verantwoordelijkheden. Met ons nieuws zijn wij de steun en toeverlaat van onze leden. Zij zijn van ons afhankelijk voor actuele informatie in het complexe landschap van steeds veranderende wetgeving. Om onze leden hier zo goed mogelijk bij te helpen, heb je korte lijntjes met onze Helpdesk. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het up-to-date houden en optimaliseren van onze website abu.nl (35.000 bezoeken per maand). Je leidt projecten om de functionaliteiten hiervan te verbeteren. Je werkt daarbij samen met externe bureaus.

Je stelt een social media-strategie op en beheert de verschillende kanalen. Je meet en analyseert de inzet en het effect van de verspreide content, zodat je kunt bijsturen waar nodig.

Gerelateerde artikelen