Werkweek Matchen op Werk - Aanpak Jeugdwerkloosheid14-02-2017


Aanpak jeugdwerkloosheid werkweek

Deze week organiseert Team Aanpak Jeugdwerkloosheid de WerkWeek Matchen op Werk. In de match op werk is samenwerking essentieel. Daarom bundelt het Team Aanpak Jeugdwerkloosheid de krachten met scholen, werkgevers en professionals. Deze week worden in het hele land evenementen georganiseerd bij gemeenten, UWV en uitzendondernemingen waar jongeren en werkgevers elkaar kunnen ontmoeten.

Alle jongeren verdienen een goede start, met een eerlijke kans op werk. Werk maakt dat je mee kunt doen, je talenten kunt ontwikkelen en je leven tot een succes kunt maken. Belangrijk voor de groep jongeren is dat zij beter voorbereid de arbeidsmarkt op komen. Met aandacht voor welke baan bij hen past en het perspectief dat zij hebben. Daarnaast is voor kwetsbare groepen jongeren (lager opgeleid of zonder startkwalificatie) actieve bemiddeling nodig. De uitzendbranche kan hier een belangrijke rol in spelen. Van de totale populatie uitzendkrachten is bijna 40% jonger dan 24 jaar. Uitzendondernemingen zijn dus een belangrijk kanaal voor het vinden van werk voor jongeren.

De ABU steunt dit initiatief in de aanpak van jeugdwerkloosheid. Meer informatie vindt u op www.abu.nl/themas/jeugdwerkloosheid.


Meer nieuws uit: Arbeidsmarkt en Diversiteit

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Meest gelezen berichten


Twitter