Wat doet de ABU?


Arbeidsmigranten zijn belangrijk voor de Nederland. De ABU maakt zich sterk voor een open klimaat waarin ABU-leden de optimale match kunnen maken tussen het bedrijfsleven en de Europese arbeidsmarkt. Dit klimaat bestaat uit effectieve regelgeving, voldoende goede huisvesting en een gelijk speelveld. Hiervoor treedt de ABU in contact met relevante maatschappelijke partijen en partners en zijn in de CAO voor Uitzendkrachten specifieke afspraken opgenomen over uitzendkrachten die tijdelijk in Nederland verblijven.

 

ABU International

Een groot deel van de arbeidsmigranten in Nederland wordt bemiddeld door de ruim 140 ABU-leden die actief zijn op dit terrein. Deze leden, zowel specialisten als algemene uitzendondernemingen, zijn verenigd in ABU International.

Op dit platform worden alle zaken besproken die relevant zijn voor het bereiken voor de doelstellingen van de ABU. Ook worden leden voorzien van relevante informatie op het gebied van regelgeving, maatschappelijke ontwikkelingen en de Europese arbeidsmarkt.

Wilt u lid worden van ABU International? Hier vind u alles over het ABU-lidmaatschap.

Stichting Normering Flexwonen


Het SNF-certificaat toont aan dat een bedrijf de huisvesting van arbeidsmigranten op orde heeft en voldoet aan de huisvestingsnormen in de CAO. Het SNF-certificaat is verplicht voor ABU-leden die arbeidsmigranten huisvesting bieden.

Wilt u weten wie het SNF-keurmerk heeft? Bekijk de ledenlijst.