ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Connecting the dots. De toekomst van digitalisering in de flexbranche.

Beschrijving

Een niet te missen seminar voor directeuren en IT'ers van flexorganisaties en softwareleveranciers in de flexbranche.

Welke rol spelen technologische innovaties in uw organisatie? Wat is de toekomst van big data voor de flexbranche? Moeten we bang zijn dat systemen slimmer worden dan de mens of moeten we er vooral ons voordeel mee doen? En wat betekenen de razendsnelle ontwikkelingen voor uw organisatie, werkprocessen en personeel?

Op 12 november a.s. nemen de ABU en SETU u mee in de wereld van big data, artificial intelligence en linked data. We gaan op zoek naar de kansen en mogelijkheden.

Heeft u geen uitnodiging ontvangen, bent u geen ABU-lid, maar wilt u wel deelnemen? Stuurt u dan een e-mail met uw verzoek naar Musette Govers: govers@abu.nl.

Sprekers

Keynote spreker en trendwatcher Randall van Poelvoorde laat zien dat we al in de toekomst leven. Wat is de impact van exponentiële technologieën op mens en maatschappij? Hij is overtuigd dat mensen en nieuwe technologie, zoals robots, elkaar zullen aanvullen.

Erwin Folmer van het Kadaster stond in 2007 aan de wieg van de oprichting van de SETU. Het Kadaster loopt voorop in de adoptie van technologieën. Linked data en standaardisatie van data en berichtenverkeer zijn Folmer dus niet vreemd. Welke toepassingen zijn mogelijk? Wat levert het op?

Wat is nu eigenlijk de toegevoegde waar de van de SETU voor de uitzendbranche? Mark van Bussel, voorzitter van de SETU vertelt het u. Wat heeft SETU de branche sinds de introductie in 2007 opgeleverd? En wat kan SETU en uw participatie in SETU voor nu en de nabije toekomst in uw organisatie betekenen?

Break-out sessies

Tijdens twee break-out rondes, kunt u kiezen uit drie sessies die u wilt bijwonen.

Break-out sessie 1: Veilige berichtenuitwisseling met Simplerinvoicing / PEPPOL

Door Henk van Koeverden - bestuurslid Stichting Simplerinvoicing

Elektronisch factureren, als aanjager van digitale berichtenuitwisseling, is bezig met een grote opmars. Steeds meer overheden en bedrijven vragen hun leveranciers een elektronische factuur te sturen. Daarbij gebruiken ze steeds vaker het veilige en betrouwbare Simplerinvoicing- / PEPPOL-netwerk. Wat is deze infrastructuur, wat zijn de voordelen, en wat betekent dit voor uitzendorganisaties die e-facturen en andere berichttypen willen uitwisselen met hun klanten en leveranciers?

Henk van Koeverden laat zien hoe een veilige en betrouwbare infrastructuur essentieel is voor de massa-adoptie van digitale berichtuitwisseling in Nederland en daarbuiten.

Break-out sessie 2: SETU anticipeert en innoveert

Door Michiel Stornebrink - TNO

De SETU, die zorgt voor standaardisatie van elektronisch berichtenverkeer in de flexbranche, startte in maart van dit jaar het project Flexible IT with Ontologies. Hiermee wordt één taal voor alle data-uitwisseling binnen en buiten de flexbranche ontwikkeld. Een bijzonder innovatief project, waaraan uitzenders, softwareleveranciers en TNO deelnemen. Op 12 november hoort u hier meer over.

Break-out sessie 3: De toekomst van recruitmenttechnologie

Door Marnix de Groot - Innovatie Manager HR Technologie bij Alliander

De wereld van recruitmenttechnologie ontwikkelt in een snel tempo. Nieuwe technologie stelt werkgevers en werknemers in staat om elkaar eenvoudiger te vinden en beter te matchen. In deze break-out sessie neemt Marnix de Groot deelnemers mee in de laatste stand van zaken van deze technologie. Hij schetst het bestaande landschap, geeft een blik in de toekomst en laat zien welke technologie Alliander in het recruitmentproces toepast.

Programma

De middag staat onder leiding van Jessica de Kuiper, programmamanager ABU.

13.30 - 14.00 uur - Ontvangst

14.00 - 14.05 uur - Opening door dagvoorzitter Jessica de Kuiper

14.05 - 14.45 uur - Keynote spreker Randall van Poelvoorde

14.45 - 15.25 uur - Erwin Folmer van het Kadaster

15.25 - 15.45 uur - Mark van Bussel, voorzitter SETU

15.45 - 16.10 uur - Pauze

16.10 - 16.40 uur - Break-out ronde 1*

16.45 - 17.15 uur - Break-out ronde 2*

17.20 - 17.30 uur - Plenaire afsluiting door Jessica de Kuiper

17.30 - 18.15 uur - Borrel

* Keuze uit bovengenoemde drie sessies.