Boeken over de flexbranche en de arbeidsmarkt


Volop kansen met payrolling

Payrolling is niet meer weg te denken van onze arbeidsmarkt. Voor werkgevers betekent het ontzorging en risicobeheersing, waardoor er weer ruimte voor ondernemen ontstaat. Voor bijna 200.000 werknemers betekent het werk hebben en houden.

Dit boek geeft inzicht in wat payrolling is en betekent voor de arbeidsmarkt. Maar bovenal is het een boek met ervaringen en verhalen van opdrachtgevers én payrollkrachten over de kansen die payrolling hun biedt.

Bestel in de webshop


Werken in de toekomst

Het boek Werken in de toekomst - Vier scenario’s voor de organisatie van werk in Nederland in 2026 is een denkexercitie, bedoeld als hulpmiddel voor al die werknemers, werkgevers, intermediairs, beleidsambtenaren en politici die willen nadenken over de toekomst van de arbeidsmarkt.


100.000 banenboek

Het belang van een baan is helder. Maar waarom zou je als werkgever moeite steken in het aannemen van iemand met een arbeidsbeperking En hoe lukt dat zonder allerlei gedoe? In Honderdduizend banen vindt u 20 verhalen uit de praktijk van hoe het gelukt is. Bert van Boggelen, kwartiermaker van De Normaalste Zaak: 'Niet uit altruïsme, maar juist omdat ze net als ieder ander een unieke bijdrage kunnen leveren.'


Ontmoet de toekomst

Een boek over de (flexibele) arbeidsmarkt van de toekomst, uitgegeven ter gelegenheid van de voorzitterswissel op 19 mei 2014. Een boek ook dat richting geeft aan de nieuwe koers voor de flexbranche. Het veranderende arbeidsmarktlandschap vereist immers een andere rol van flexaanbieders en biedt bovendien volop kansen.

Dertien deskundigen geven in dit boek een heldere visie, adviseren en inspireren. Inlenende bedrijven en ABU-leden geven een kijkje in hun keuken en flexprofessionals vertellen over hun werk. En ook de resultaten van het TNO-onderzoek De toekomst van flex zijn natuurlijk in dit boek terug te vinden.


Veilig oversteken

In de inspiratiegids 'Veilig oversteken', een initiatief van AWVN, TNO en de ABU, worden tien praktijkvoorbeelden van verschillende kanten belicht. Zodat anderen kunnen leren van de aanpak en ervaringen van de betrokken werkgevers, werknemers, vakbonden en intermediairs. Ook geven vier experts hun visie en adviezen voor de toekomst. Hierbij komen ook lessen uit andere landen aan bod.

Bestel in de webshop