In de praktijk: Activerende werkplekken voor wat wel kan26 sep 2017


Met het idee dat verzuimbegeleiding en re-integratie beter kan, begon een uitzendbureau in Zuid-Holland in 2016 het eigen Re-integratie Centrum Westland. Met een vernieuwende aanpak gericht op vroegtijdige reactivering en benutten van mogelijkheden die medewerkers wel hebben. Nadat ook andere uitzendorganisaties en arbodiensten het centrum met zijn eigen werkplekken gingen benutten, zetten nu ook gemeenten de stap voor werkzoekenden die vallen onder de Participatiewet.

RC Westland biedt werkplekken voor mensen in de Ziektewet en voor leerwerktrajecten, vooral voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Het centrum in Wateringen bij Den Haag is opgericht door EG Personeelsdiensten, gespecialiseerd in uitzenden en detacheren voor de tuinbouw en productie in het Westland. “Als eigenrisicodrager voor de Ziektewet werkten we voor re-integratie en verzuimbegeleiding eerst met een re-integratiebureau. Wij vonden dat de aanpak beter kon. Vooral meer activerend, zodat zieke werknemers hun werkritme houden en werk doen dat wel kan,” zegt directeur Edwin Grootscholten. “Een heftruckchauffeur die zijn been breekt, kan niet op de heftruck aan de slag. Ander werk zittend op een stoel kan wel, misschien niet acht uur op een dag, maar wel vier uur.”

Zelf doen op grotere schaal

Werkplaatsen creëren voor re-integratie bij opdrachtgevers viel niet mee. Grootscholten: “Daarom besloten wij het zelf te doen, voor onszelf en andere belangstellenden. Door de grotere schaal kunnen we het goed organiseren: veilige werkplekken met goede begeleiding. Een probleem was ook dat wij de werkplaatsen bij sociale werkplekken zagen verdwijnen. Die waren belangrijk voor doelgroepen die kunnen werken in de productie en tuinbouw. Wij wilden een deel van die functie overnemen. Dat doen we nu, zonder subsidie en op commerciële basis, maar ook vanuit maatschappelijke betrokkenheid.”

Leerwerktraject gemeente

Inmiddels heeft RC Westland al meer dan 100 trajecten verzorgd voor 25 opdrachtgevers, vooral uitzendbedrijven en arbodiensten. Inmiddels komt ook de dienstverlening voor publieke partijen op gang. Met de gemeente Rijswijk is een leerwerktraject gestart voor werkzoekenden in de bijstand. “In een traject van drie maanden kunnen wij motivatie toetsen, bijscholen en begeleiding bieden om weer aan de slag te gaan. Het doel is duurzame uitplaatsing naar werk.”

Ervaringen

Zelf ziet EG Personeelsdiensten de resultaten ook. “Ons eigen verzuim is in 2016 gedaald naar 0,6%. Dat is heel laag in onze sectoren. RC Westland speelt daarbij een belangrijke rol. Ook hr-dienstverlener en uitzendorganisatie Interactief Groep uit Berkel en Rodenrijs werkt met RC Westland voor de re-integratie bij ziekte van medewerkers met benutbare mogelijkheden. “Sinds mei dit jaar zijn vijf trajecten gestart,” zegt casemanager Anita Ramnarain. “Dat bevalt heel goed. De eerste ex-werknemer is alweer succesvol aan de slag gegaan. Wij hebben eerder zelf ook werkplekken gecreëerd voor re-integratie, maar dat is niet altijd mogelijk bij een reguliere opdrachtgever. Wij hebben dan ook de intentie om de samenwerking met RC Westland voort te zetten.”

“Werkritme belangrijke stap voor passende baan”

Erik van Heijningen (49) werkte jarenlang met veel plezier op de bloemenveiling in Naaldwijk. Tot hij door gezondheidsproblemen geen lopend werk meer mocht doen. Hij zit geruime tijd in de Ziektewet, maar heeft sinds deze zomer weer werkritme opgedaan bij RC Westland. “Dat bevalt heel goed en kan een belangrijke stap zijn om weer aan het werk te gaan. Het was een ramp dat ik niet meer kon werken. Thuiszitten vond ik helemaal niks. Ik heb van alles geprobeerd - ook een kantoorbaan via een ander re-integratiebedrijf - maar dat was geen succes. Dit werk bevalt wel heel goed, omdat het is afgestemd op mijn mogelijkheden, met voldoende flexibiliteit als ik bijvoorbeeld naar een arts of UWV moet. Ik doe nu drie ochtenden per week zittend handwerk: beugels maken voor in kassen, doosjes in elkaar zetten, echt van alles. Ik voel me weer nuttig en veel beter dan in tijden. Ik ben vrolijker en heb minder stress. Ik ga ’s ochtends weer fluitend de deur uit. Ik heb weer werkritme en dat is een goede basis om een nieuwe stap te maken als er werk komt dat bij mij past.”