ABU tekent als eerste brancheorganisatie Charter Diversiteit25 nov 2015


Groepsfoto ondertekenaars Charter Diversiteit

Vandaag heeft een tweede groep werkgevers uit de private en publieke sector zich aangesloten bij het Charter Diversiteit. De Algemene Bond Uitzendondernemingen is een van de werkgevers en daarmee de eerste brancheorganisatie die het Charter tekent. Met de ondertekening verplicht de ABU zich tot een blijvende inzet voor diversiteit op de arbeidsmarkt. Dit gaat o.a. gebeuren via bewustwording, voorlichting, scholing en onderzoek dat onderdeel gaat uitmaken van het ABU-actieplan diversiteit.

Directeur Jurrien Koops: 'Uitzendondernemingen bieden jaarlijks honderdduizenden mensen een kans op werk. Wij vormen voor veel werkzoekenden dé toegang tot de arbeidsmarkt en dat geeft de branche de kans én verantwoordelijkheid om diversiteit op de arbeidsmarkt te bevorderen. De ABU en zijn leden zetten zich al langere tijd actief in voor diversiteit op de werkvloer. De ondertekening van de charter is dan ook een logische stap en tegelijk een extra stimulans om ons blijvend in te zetten voor een kleurrijke arbeidsmarkt.”

Het Charter Diversiteit bevordert diversiteit en inclusie in de publieke en private sector. Door ondertekening van het charter verplichten werkgevers zich om gelijke kansen en diversiteit in hun bedrijf actief te bevorderen. Het Charter Diversiteit is een initiatief van de Stichting van de Arbeid. Meer info is te vinden via www.diversiteitinbedrijf.nl.


Meer nieuws uit: Diversiteit

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Contact met de persvoorlichter