Reflex 3 2018


Reflex is het vakblad van de ABU voor zijn leden. Reflex informeert over ontwikkelingen in de flexbranche en biedt inspiratie aan ABU-leden in hun rol als ondernemer én werkgever. De informatie in het blad ondersteunt het management bij de bedrijfsvoering en helpt hen om relevante zaken snel en helder naar de praktijk om te zetten.

Een selectie van de artikelen uit Reflex 3 2018:

De nieuwe cowboys? Platforms schudden de markt op.

Platforms als Deliveroo en Temper hebben behoorlijk wat impact op de arbeidsmarkt. ING schat dat liefst 70% van de flexibele arbeid via een platform kan gaan verlopen. Dat is weliswaar een extreem scenario, maar toch. Hoe groot is de impact van de platforms nu precies en vormen ze een kans of een bedreiging voor de uitzendbranche?

Download artikel >>

Gastcolumn Hans van der Spek: "Onvoldoende voorbereid op de gevolgen van robotisering"

Technologische ontwikkelingen, zoals automatisering en robotisering, zorgen voor ingrijpende veranderingen in werkprocessen en de arbeidsmarkt. Functies verdwijnen, er komen nieuwe functies bij en personeel heeft andere vaardigheden nodig. Toch komt het thema ‘robotisering’ niet eens voor in de top-10 van de hr- prioriteitenlijst, maar krijgt het slechts een magere 21e plaats.

Download artikel >>

Duurzame inzetbaarheid in de praktijk: fit for flex

Het klinkt als een paradox, maar niets is minder waar. Juist in de dynamische wereld van (uitzend)- werk, is aandacht voor duurzaamheid extra belangrijk. Maar hoe integreer je dit in de drukke dagelijkse praktijk? Met het project Fit voor Flex wil STOOF, het opleidingsfonds van de uitzendbranche, samen met uitzenders de bewustwording van duurzame inzetbaarheid vergroten.

Download artikel >>

Dwarsdenkers: Gijs van Dijk (Tweede Kamerlid PVDA) en Bernhard Nanninga (Directeur-eigenaar BC Group)

De payrollmaatregelen in het wetsvoorstel arbeidsmarkt in balans (WAB) vormen een bedreiging voor de realisatie van de Banenafspraak. Twee professionals met uiteenlopende meningen geven hun visie.

Download artikel >>

Bent u ABU-lid?

Lees dan verder op het Ledennet.

Abonnement

Reflex is bedoeld voor directies, managers en andere professionals van bij ABU-aangesloten uitzendorganisaties. Behoort u niet tot deze doelgroep en bent u wel geïnteresseerd in een abonnement? Maak dit dan kenbaar via de redactie van Reflex: reflex@abu.nl.

Eerdere uitgaves

Reflex 2 -2018

Reflex 1 - 2018

Reflex 4 - 2017

Reflex 3 - 2017

Reflex 2 - 2017

Reflex 1 - 2017

Reflex 4 - 2016

Adverteren in Reflex


In de tariefkaart voor 2019 (pdf) vindt u informatie over de doelgroepen en de redactionele formule. Ook zijn de advertentieformaten en de tarieven hier te vinden. Een proefnummer is op te vragen bij Adnovus.