Reflex 4 2018


Reflex is het vakblad van de ABU voor zijn leden. Reflex informeert over ontwikkelingen in de flexbranche en biedt inspiratie aan ABU-leden in hun rol als ondernemer én werkgever. De informatie in het blad ondersteunt het management bij de bedrijfsvoering en helpt hen om relevante zaken snel en helder naar de praktijk om te zetten.

Een selectie van de artikelen uit Reflex 4 2018:

Alliantie samen werken voor werk start regionale pilots

Logo Samen werken voor werk - Horizontaal_RGB

De samenwerking binnen de alliantie Samen werken voor werk krijgt concrete vorm. In vier arbeidsmarktregio’s zijn pilots gestart. Doel: werkzoekenden klaarstomen voor de arbeidsmarkt en vervolgens aan het werk helpen. ABU-beleidsmedewerker Femke Kooijman: “De vier betrokken koepelorganisaties vormen een treintje. Elke wagon is gevuld met middelen om werkzoekenden weer aan werk te helpen.”

Download artikel >>

Doorgeefcolumn Patrick van der Ploeg (CEO Humares): Hoe meer we opleiden, hoe meer we kunnen werven

Patrick van der Ploeg.PNG

De arbeidsmarkt is volop in beweging en verandert sterk. Enerzijds dreigt een groot deel van de mbo­banen te verdwijnen door digitalisering en robotisering. Aan de andere kant zijn er in veel beroepen enorme tekorten en sluiten opleidingen vaak onvoldoende aan op de actuele vraag van de arbeidsmarkt. Ik ben ervan overtuigd dat we afsteven op een arbeidscrisis. En dat terwijl we ook een nieuwe financiële crisis in het vooruitzicht hebben…

Download artikel >>

Bent u ABU-lid?

Lees dan verder op het Ledennet.

Abonnement

Reflex is bedoeld voor directies, managers en andere professionals van bij ABU-aangesloten uitzendorganisaties. Behoort u niet tot deze doelgroep en bent u wel geïnteresseerd in een abonnement? Maak dit dan kenbaar via de redactie van Reflex: reflex@abu.nl.

Eerdere uitgaves

Reflex 3 - 2018

Reflex 2 - 2018

Reflex 1 - 2018

Reflex 4 - 2017

Reflex 3 - 2017

Reflex 2 - 2017

Reflex 1 - 2017

Reflex 4 - 2016

Adverteren in Reflex


In de tariefkaart voor 2018 (pdf) vindt u informatie over de doelgroepen en de redactionele formule. Ook zijn de advertentieformaten en de tarieven hier te vinden. Een proefnummer is op te vragen bij Adnovus.