Uitzendmonitor


Logo Uitzendmonitor smal

De Uitzendmonitor geeft een compleet beeld van de ontwikkeling van uitzendwerk en de doorstroming van uitzendkrachten op de arbeidsmarkt. De ontwikkelingen van álle uitzendkrachten zijn hierin meegenomen. De combinatie van de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met cijfers van Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) geven een scherp beeld van uitzendwerk in Nederland. Een waardevolle graadmeter voor beleidsmakers, wetenschap, media, uitzendorganisaties en uitzendkrachten.

Whitepaper

Mensen van alle leeftijden en oorsprong, of ze nu laag, middelbaar of hoog opgeleid zijn, werken via het uitzendbureau. Voor velen is uitzendwerk een opstap naar vast en nieuw tijdelijk werk. Wie werkt, vergroot zijn werkervaring en verbetert zijn arbeidsmarktpositie. Ook voor talloze mensen die aan de kant van de arbeidsmarkt staan - bijvoorbeeld mensen met een WW- of bijstandsuitkering - biedt het uitzendbureau de weg naar werk. Uitzendwerk is de motor van de arbeidsmarkt. Een sterke arbeidsmarkt voor een sterke economie.

Download de whitepaper (PDF) >>

Blader door de whitepaper (doorbladerbare PDF) >>

Het volledige onderzoek

KBA-onderzoek uitzendmonitor 2018

Dit onderzoek geeft een beeld van de omvang en samenstelling van de uitzendkrachten en uitzendbanen in de afgelopen jaren. Daarnaast wordt aangegeven wat uitzendkrachten voor de uitzendbaan deden en na afloop van de uitzendbanen gaan doen (transities). Ook wordt gekeken naar de combinaties van uitzendbanen met andere arbeidsmarktposities zoals het hebben van een andere – directe- baan, het volgen van onderwijs, een uitkering ontvangen of werken als zelfstandige.

Voor dit onderzoek zijn de gegevens voor de jaren 2007 tot en met 2017 gebruikt. Hiervoor zijn de cijfers van het CBS gecombineerd met de cijfers van de Polisadministratie van UWV.

Download het volledige onderzoek (PDF) >>