ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Magazine VoorWerk

VoorWerk is het magazine van de ABU. Bestemd voor ABU-leden, politici, beleidsmakers, bestuurders, ondernemers en media. VoorWerk informeert over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en binnen de wereld van flexibel werk. Het blad laat het maatschappelijk belang zien van werk voor een waardig bestaan en hoe dit goed georganiseerd kan worden.

Ook de impact van de (wettelijke) veranderingen op het gebied van de arbeidsmarkt, economie en ondernemerschap komen aan bod. Naast informeren, wil de redactie de lezer inspireren na te denken over de toekomst van de arbeidsmarkt en de rol van de uitzendbranche.

Nummer 1, mei 2024

  • Een interview met Marco Pastors, directeur NPRZ, over de aanpak van grootstedelijke problematiek en het belang van werk.
  • Europese verkiezingen: Welke invloed heeft Brussel op onze arbeidsmarkt?
  • Winst van radicaal rechts zal zeker gevolgen hebben, stelt Sonja van Lieshout, voorzitter van de koepel WEC-Europe.
  • De wereld van werk van Schiphol. Van low cost-luchthaven wordt nu de omslag gemaakt naar kwaliteitsluchthaven.
  • Leidt het nieuwe toelatingsstelsel tot minder uitwassen?
  • Groene arbeidsvoorwaarden. Een trend of een blijvertje?
  • Reportage: hoe 420 arbeidsmigranten in een voormalig klooster wonen, werken én Nederland beleven.

Abonnement

VoorWerk wordt kosteloos gestuurd naar ABU-leden en andere relaties van de ABU. Wilt u in aanmerking komen voor een kosteloos abonnement, mail dan naar communicatie@abu.nl.

VoorWerk in uw mailbox

Meld u aan voor de nieuwsbrief VoorWerk. Elke maand een handige scan van de belangrijkste ontwikkelingen in de wereld van werk.

Na aanmelding krijgt u een mail met een bevestigingslink. Wij gebruiken uw e-mailadres alleen voor het toezenden van VoorWerk. Zie ook onze  privacyverklaring. In elke mailing vindt u een afmeldlink.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van een artikel of heeft u tips voor de redactie? Mail dit dan naar Astrid Wintershoven via Voorwerk@abu.nl. Ook voor uw persberichten.