ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Arbeidsmigratie

Ruim 750.000 arbeidsmigranten werken voor Nederlandse bedrijven, waarvan het merendeel niet als uitzendkracht. De arbeidsmigranten die als uitzendkracht werken komen vooral uit Midden- en Oost-Europa. Zij werken in sectoren waarvoor weinig of geen Nederlandse arbeidskrachten zijn te vinden. Arbeidsmigranten verdringen dus geen Nederlanders op de arbeidsmarkt. Door arbeidsmigranten is er groente en fruit uit Nederland in de supermarkten en worden online bestellingen de volgende dag bezorgd.

Veilig wonen en werken in Nederland: voorlichting

Buitenlandse werknemers moeten veilig kunnen werken en wonen in Nederland. Arbeidsmigranten kunnen in elf talen video’s bekijken met voorlichting over werken en wonen in Nederland en alles wat daarbij komt kijken.

De ABU heeft per 1 januari 2021 ook de ABU-Fair Employment Code ingevoerd voor leden die arbeidsmigranten bemiddelen. Het gaat om verplichte lidmaatschapscriteria die leden moeten implementeren.

Onze expert
Peter Loef
Peter Loef
programmamanager Arbeidsmigratie

Actueel

Altijd actueel

Working in the Netherlands

Video afspelen
Deze video is embedded in de site en wordt geladen van YouTube. Als je de video speelt, ga je akkoord met de privacyverklaring van Google