ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Marktcijfers en onderzoeken

Feiten en cijfers spelen een belangrijke rol in de beeldvorming van uitzenden en payrolling. Ze zijn daarmee van betekenis. Niet alleen voor de business van onze leden, maar ook voor de wereld om ons heen. Daarom doen we veel onderzoek.

De belangrijkste onderzoeken zijn de ABU-Marktmonitor en de Uitzendmonitor. In de ABU-Marktmonitor meten we vierwekelijks de operationele uitzendomzet en -uren van een representatief aantal ABU-uitzendondernemingen. De Uitzendmonitor geeft inzicht in de ontwikkeling van uitzendwerk, uitzendkrachten en de rol van de branche op de arbeidsmarkt.

De andere uitgevoerde onderzoeken vindt u bij de desbetreffende thema’s.

Onze expert
Carina Hellings
Carina Hellings
Beleidsmedewerker Arbeidsmarktinformatie

Actueel

Meer informatie over de marktcijfers

Factsheet: De waarde van uitzendwerk

Uitzendwerk is belangrijk voor de integratie van nieuwkomers in ons land. Dat blijkt uit de cijfers over 2022 die wij in deze factsheet op een rij hebben gezet (april 2024).

Ga naar de factsheet

Mailinglijst Marktmonitor

Wilt u elke maand de marktcijfers van de ABU per e-mail ontvangen? Via onderstaande optie kunt u zich aanmelden voor onze Marktmonitor Mailinglijst.

Aanmelden Marktmonitor mailinglijst

Wilt u de marktcijfers van de ABU elke maand per e-mail ontvangen? Via deze optie kunt u zich aanmelden voor onze maandelijkse Marktmonitor Mailinglijst.

Na aanmelding ontvangt u een mail met een bevestigingslink. Hierna is uw aanmelding voltooid. Wij gebruiken uw e-mailadres alleen voor het toezenden van de Marktmonitor. Zie ook onze privacyverklaring. In elke mailing vindt u een afmeldlink, waarmee u de toezending kunt stoppen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Subscribe to Market developments mailing list

Do you want to receive monthly the ABU Market developments by e-mail? Via the option below you can sign up for our English Mailing List.
After registration you will receive an email with a confirmation link. We only use your e-mail address for sending the Market developments. See our privacy statement . In every mailing you will find an unsubscribe link, with which you can cancel your subscription.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.