ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Podcast: Aan het werk

Het personeelstekort is in bijna alle sectoren groot. Toch zijn er nog altijd veel mensen die niet aan het werk komen, terwijl ze dat wel willen. Met de juiste ondersteuning kunnen zij de stap naar werk wél maken. Publiek-private samenwerking is hierbij cruciaal. Want door krachten tussen de uitzendbranche en UWV, gemeenten, WSP en RMT’s te bundelen, lukt het om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk te begeleiden.

Een podcast over publiek-private samenwerking

In onze podcast Aan het werk neemt Joop de Boer u mee in de wereld van publiek-private samenwerking. Elke maand gaat hij op bezoek bij een arbeidsmarktexpert en hoort u hoe uitzendorganisaties en publieke partners de handen ineenslaan om meer mensen naar werk te helpen en wat we als branche beter kunnen doen.

Aflevering 6: In gesprek met Chantal Huinder en Femke Kooijman van Doorzaam

Doorzaam, het fonds van de uitzendbranche en gericht op de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten, helpt uitzendkrachten en uitzendorganisaties met tal van (financiële) middelen en advies. In dit gesprek vertellen Chantal Huinder (directeur Doorzaam) en Femke Kooijman (manager duurzame inzetbaarheid Doorzaam) over hoe zij uitzendorganisaties helpen om meer mensen de stap naar werk te laten maken en te laten doorgroeien naar een volgende baan.

Naar aflevering 6

Aflevering 5: In gesprek met Chantal Botz, manager WSP Midden-Holland

Elke dag zet Chantal zich samen met haar team van het WerkgeversServicepunt Midden-Holland in om mensen aan het werk te helpen en te houden. Hierbij speelt het Werkcafé een belangrijke rol. De uitzendbranche bleek een logische partner voor vragen over nieuw of ander werk. Hoe werd dit opgepakt, wat is de rolverdeling en wat zijn de resultaten?

Naar aflevering 5

Aflevering 4: In gesprek met Marcella de Muinck, directeur Werkvertrouwen

Wat is de meerwaarde van specialisatie op het sociaal domein? Over die vraag gaat Joop in deze aflevering in gesprek met Marcella de Muinck, directeur van Werkvertrouwen, het interne expertisecentrum van Olympia. Hoor in deze aflevering wat de kracht is van specialisatie en wat erbij komt kijken om samen met publieke partijen en werkgevers kansen te creëren.

Naar aflevering 4

Aflevering 3: In gesprek met VVD-Kamerlid Daan de Kort

In deze aflevering gaat Joop in gesprek met VVD-Kamerlid Daan de Kort over het belang van een inclusieve arbeidsmarkt waarop iedereen de kans heeft om op haar of zijn niveau mee te doen. Welke drempels zijn er op de arbeidsmarkt, hoe kunnen die worden weggenomen, welke partijen zijn hiervoor aanzet en wat doet Daan de Kort hieraan in zijn rol als Kamerlid?

Naar aflevering 3

Aflevering 2: In gesprek met Gezinus Hogenberg (Gemeente Amsterdam) en Wendel Röntgen (Randstad)

In deze aflevering gaat Joop in gesprek met Gezinus Hogenberg van Gemeente  Amsterdam en Wendel Röntgen van Randstad over een unieke samenwerking waarin statushouders worden opgeleid tot monteur bij NS. “Werken met statushouders is geen quickwin, maar daarna is het een oplossing van heel veel.”

Naar aflevering 2

Aflevering 1: In gesprek met Jurriën Koops, directeur van de ABU

In deze eerste aflevering gaat Joop in gesprek met ABU-directeur Jurriën Koops en bespreken zij dat de weg naar werk te complex is georganiseerd. “Dat moet én kan anders!”

Naar aflevering 1