ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Bescherm uw bedrijf beter tegen online criminaliteit

Plotseling geen toegang meer tot uw klantgegevens of een geïnfecteerde mail naar al uw relaties: het kan ook u zomaar overkomen. Online criminaliteit, zoals hacking of phishing, is een steeds grotere zorg, ook voor ondernemers in de uitzendbranche.

Toch nemen maar weinig ondernemers voorzorgsmaatregelen om digitale criminaliteit te voorkomen. Het platform Samen Digitaal Veilig helpt u en uw medewerkers om uw organisatie digitaal veiliger te maken.

De 3 grootste misvattingen over online criminaliteit:

  1. “Zoiets gebeurt alleen bij grote bedrijven”:Steeds vaker ontvangt ABU berichten van ondernemers die bijvoorbeeld gehackt zijn. En dat zijn lang niet altijd heel grote bedrijven.
  2. “Ik heb mijn ICT op orde”: Uw leverancier maakt een back-up, maar is dat ook zo en hoe vaak gebeurt dat? Als u wekelijks een back-up maakt en er zou iets gebeuren dan bent u heel veel tijd en informatie kwijt en duurt het langer voordat u weer aan het werk kunt.
  3. “Mijn medewerkers weten waar ze op moeten letten”:U kunt uw systemen nog zo goed beschermd hebben, u bent ook afhankelijk van de alertheid van uw medewerkers. In haast wordt toch op een verkeerde link geklikt.

Gratis hulp bij digitale weerbaarheid

Het Platform Samen Digitaal Veilig helpt ondernemers om zich beter te beschermen tegen online criminaliteit. En het neemt u werk uit handen. Bijvoorbeeld met de korte, praktische instructiefilmpjes die uw medewerkers leren waar ze op moeten letten. Meer weten? Ga direct naar samendigitaalveilig.nl/abu om u aan te melden.

Wouter Klomp – klomp@abu.nl

Gerelateerde artikelen