Nieuwe editie Uitzendwerk

Lees alles over de aanpak van malafide uitzendbureaus, de Wet werk en zekerheid en de Europese arbeidsmarkt. Eurociett-voorzitter Muntz kijkt vooruit naar de Europese verkiezingen. Hoogleraar Economie Pieter Gautier pleit voor een arbeidsmarkt met meer 'smaken'.

Marktontwikkelingen periode 3

In periode 3 (week 9 – 12) is het aantal uitzenduren met 3% toegenomen en de omzet met 3% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze periode telde een gelijk aantal werkbare dagen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, er is dus geen correctie toegepast.

Nieuwe Flex & Figures

In deze uitgave o.a. de volgende onderwerpen: Herstel houdt aan, maar blijft broos, uitzendontwikkelingen in België en Frankrijk,  de uitzendbranche krabbelt op en de economische voortekenen zijn gunstig, zo blijkt onder meer uit de nieuwste editie van het jaarlijkse Economic Report van de internationale uitzendkoepel Ciett. Denis Pennel, directeur Ciett, licht de uitkomsten toe.

Nieuws

Uitzendwerk nummer 2 is verschenen

17-04-14 Alle mooie woorden nu echt in daden omzetten. Dat is wat Tweede Kamerlid Cora van Nieuwenhuizen (VVD...

Publiek-private samenwerking helpt werkzoekenden aan baan

15-04-14 Door intensievere samenwerking tussen gemeenten, UWV en de uitzendbranche zijn tussen mei 2013 en ja...

Marktontwikkelingen periode 3 zijn verschenen

15-04-14 In periode 3 (week 9 – 12) is het aantal uitzenduren met 3% toegenomen en de omzet met 3% gestegen t...

Onze leden

De uitzendbranche in 2 minuten

bwaE-yxzmZA 267 150

Twitter berichten

Volg de ABU

Meldpunt malafide uitzendbureaus

Heeft u te maken met wantoestanden bij uitzendwerk? Weet u van illegale praktijken bij seizoenswerk? Hoe meer we weten, hoe meer we kunnen doen in de strijd tegen fraude en uitbuiting. Meld daarom misstanden met uitzendwerk.

Column

‘Bevooroordeeld’ selecteren. Niet meer van deze tijd.

Individualisering is nauwelijks meer een trend te noemen. Eerder is het hedendaagse realiteit. Werkgevers en dus ook uitzenders...

Uitzenders, kom in actie!

Op 1 oktober vorig jaar plaatsten een aantal vertegenwoordigers van de uitzendbranche hun handtekening onder een belofte. De belofte om ...

Het haperende polderoverleg

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: “Uitzendwerk is een belangrijke opstap naar de arbeidsmarkt, zeker voor mensen uit een uitkering”.

Word lid van de ABU!

Nieuwsgierig naar het ABU-lidmaatschap?
Lees alles over de voordelen en mogelijkheden!