ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Cybersecurity

Het zal je maar gebeuren: plotseling geen toegang meer tot je klantgegevens of een geïnfecteerde mail naar al je klanten. Jullie gegevens worden gegijzeld en je krijgt ze pas terug na het betalen van losgeld. Het bedrijf ligt ondertussen stil. Wat denk je dat dat doet met de omzet? En met jullie reputatie? Je kunt geen risico nemen als het gaat om digitale veiligheid.

Online criminaliteit, zoals hacking of phishing, is een steeds grotere zorg, juist voor kleine- en middelgrote ondernemingen. Er zijn veel voorbeelden van ondernemers die zijn gehackt. En allemaal zeggen ze: ik had nooit verwacht dat het mij zou gebeuren.

Vaak heb je niet de tijd en kennis om je goed tegen digitale dreigingen te beveiligen. Daarom biedt De ABU nu hulp met het platform Samen Digitaal Veilig.

Hebben jullie de digitale veiligheid op orde?

We werken steeds meer digitaal en dat heeft veel voordelen. Maar er kleven ook risico’s aan: internetcriminelen vinden elke dag weer nieuwe manieren om software en systemen te hacken. Hoe is het bij jullie met de digitale veiligheid?

Zijn jullie medewerkers goed getraind?

  • Klikken ze nooit op een onbekende link in een e-mail?
  • Zijn er goede afspraken met de IT-leverancier?
  • Gebruikt iedereen veilige wachtwoorden?
  • Worden updates altijd meteen geïnstalleerd?
  • En hebben jullie een goede back-up? Weet je dat zeker?

Veel ondernemers denken, helaas onterecht, dat ze het goed geregeld hebben. Digitale veiligheid is ook best complex, omdat het niet alleen om technische zaken gaat, maar ook om gedrag en bewustzijn. In meer dan de helft van de gevallen gebeurt een hack door menselijke fouten. Daarom is het zo belangrijk om bewustzijn te trainen. Maar ook om in gesprek te gaan met jullie IT-leverancier.

Samen Digitaal Veilig

Samen Digitaal Veilig is een initiatief van branche- en beroepsorganisaties in samenwerking met MKB-Nederland. Het wordt ondersteund door de ministeries van Justitie en Veiligheid en Economische Zaken en het Digital Trust Center. Je kunt gratis starten met de Start versie van Samen Digitaal Veilig en vanaf daar vrijblijvend upgraden naar de Plus versie of de NIS2 versie (met branchekorting).

Voor ABU-leden

Informatie exclusief voor leden vindt u hier. Leden kunnen kosteloos beginnen met een startversie.

Gerelateerde artikelen