ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Kwartaalcijfers CBS: zakelijke dienstverlening in eerste kwartaal +14,9% en uitzendbranche +10%

De omzet van de zakelijke dienstverlening was in het eerste kwartaal van dit jaar 14,9% hoger dan in het eerste kwartaal van 2022. De omzet van de zakelijke dienstverlening stijgt al twee jaar op rij, deels door hogere prijzen. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe kwartaalcijfers.

Uitzendbranche
De uitzendbranche zette 10% meer om, vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar. Het zijn met name de kleinere uitzendbureaus die verantwoordelijk zijn voor de groei.

Ondernemersvertrouwen positief, tekort aan arbeidskrachten neemt toe
Het ondernemersvertrouwen van de zakelijke dienstverleners steeg in het tweede kwartaal van 2023 naar 9,4. Het is hiermee iets gestegen vergeleken met een kwartaal eerder toen het ondernemersvertrouwen 8,7 noteerde. Het ondernemersvertrouwen is een percentage dat weergeeft hoe ondernemers verwachten dat het bbp zich zal ontwikkelen.

Ondernemers in de zakelijke dienstverlening zijn optimistisch over de verwachte ontwikkeling van de omzet en de personeelssterkte. In het tweede kwartaal verwacht per saldo 18,2% van de ondernemers meer om te zetten en verwacht per saldo 26,8% een toename van de personeelssterkte. Wel geeft 47,9% van de ondernemers aan een tekort aan arbeidskrachten als belemmering te zien.

Bron: CBS

Gerelateerde artikelen