ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Door de uitzendbranche vond Glenn een nieuw werkveld

De ABU bestaat in 2021 zestig jaar. Sinds 1961 leveren onze leden een bijdrage aan de loopbaan van mensen en houden ze de Nederlandse economie wendbaar. We vieren ons jubileumjaar met zestig uitzendkrachten die hun verhaal vertellen. Van de statushouder uit Syrië tot de horecamedewerker die werd omgeschoold tot elektrotechnicus.

Glenn van Enk (26) werkte vóór de coronacrisis als lichttechnicus. Zijn werkgever hield hem zo lang mogelijk in dienst maar had in het najaar van 2020 geen keus meer.

Glenn-van-Enk-Faam-Werkt-reeks-60-kandidaten 1

Glenn: “Ik werk al sinds mijn veertiende in de lichttechniek. Ik ben erin gerold door mijn oudere broer, die dj is voor bruiloften. Daarna heb ik de opleiding podium- en eventtechniek afgerond. Nu moest ik op zoek naar iets anders: de hele branche lag op zijn gat. Ik heb mijn cv geüpload op werk.nl en werd meteen platgebeld. Gerolf was een van de bellers.”

Account manager Gerolf Kok van Faam Werkt uit Barneveld: “Net als andere kandidaten, heb ik Glenn uitgenodigd voor een bakje koffie. Door de informele setting leer ik iemand veel beter kennen dan door zijn cv te lezen en te mailen. Tijdens een gesprek kom ik erachter wat de ‘parels en puzzelstukjes’ van een kandidaat zijn.”

Glenn: “Voordat ik met Gerolf sprak, was mijn idee om de overstap naar de zonnepanelen te maken. Gerolf zei: volgens mij past het werken met apparatuur op bouwkranen beter bij jou. Hij stelde voor om een proefdag te doen bij RDS Electronics. Ik twijfelde omdat ik al een mooi bod had van een ander bedrijf. Gerolf haalde me over en daar ben ik hem super dankbaar voor.”

Gerolf: “Ik ben bij Faam Werkt de specialist in de technische sector: ik weet wat er speelt. Door dit voorwerk kon ik deze match maken: zowel Glenn als RDS hadden hier op voorhand misschien niet aan gedacht. Het zijn toch andere werkvelden: lichttechnicus of servicemonteur op een bouwkraan.”

Glenn: “Ik ben iemand die het liefst zijn hele leven bij een bedrijf blijft. Wel vind ik het leuk om op verschillende locaties te werken. En werken op hoogte vind ik geweldig. Mijn werkplek op dag één had uitzicht over de binnenstad van Amsterdam! Ik ben echt blij dat Gerolf mijn visie verbreed heeft en dat ik niet te snel een keuze gemaakt heb. Ook heeft Gerolf me nog geadviseerd over belastingtechnische zaken.”

Op 4 januari 2021 is Glenn met een jaarcontract begonnen bij RDS. Gerolf: “Faam Werkt is specialist in het bemiddelen van vaste banen. Dat dit ook lukt tijdens de coronacrisis, is extra waardevol.”

60 jaar ABU, 60 verhalen

Lees meer verhalen van uitzendkrachten. Van de statushouder uit Syrië en Amsterdamse gepensioneerde directiesecretaresse tot de horecamedewerker die werd omgeschoold tot elektrotechnicus.