ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Dertigduizendste SEU-diploma

SEU heeft met de uitreiking van het dertigduizendste diploma een nieuw record gebroken. “Hét bewijs dat werkgevers in de flexbranche veel belang hechten aan kwaliteit en bijbehorende kennis”, concludeert Barbara Kramer, manager van SEU, trots.

Luke Gerritsen van Logistic Force Nieuwegein was de gelukkige die na hard blokken het felbegeerde papiertje binnenhaalde.

De SEU is het enige onafhankelijke exameninstituut in de flexbranche. De ABU en NBBU erkennen het diploma.

“Ik was nieuw in de branche en het fijne van de SEU-kennis is dat het direct toepasbaar is in de praktijk”, vertelt Luke. “Ik kon meteen goed geïnformeerd op pad, vragen van werkgevers en flexkrachten beantwoorden en contracten juist verwerken. Dat maakte mij een stuk zelfverzekerder. Ik merk dat veel medewerkers in de branche het examen als een ‘moetje’ zien. Daarmee doe je jezelf tekort! Leer de theorie om er wat van op te steken en in de praktijk toe te passen en dus niet alleen om het examen te behalen. Dankzij mijn kennis kunnen flexkrachten erop vertrouwen dat zij een eerlijk loon ontvangen en dat er niet gediscrimineerd wordt op arbeidsvoorwaarden. Dat is het blokken toch waard?”

Gerelateerde artikelen