ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Na een jaar bijna 100 kandidaten SEU-examen Payroll

Intercedent

Het Payroll-examen van Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) bestaat 1 jaar. Bijna 100 kandidaten hebben dit examen inmiddels afgelegd.

Met dit branche-erkende payrolldiploma verstevigen intercedenten de adviesrol die ze hebben richting klanten. Het is een bewijs van hun vakkennis. Bijvoorbeeld op de volgende punten:

  • Het beperken van inlenersrisico’s
  • Het voorkomen van boetes door handhavingsmaatregelen
  • Het voorkomen van imagoschade

Bij Manou Maas en Rick Bindels prijkt het diploma inmiddels op hun cv. Wat heeft de opleiding en het examen hen gebracht?

Geslaagde Manou: ‘Waardevolle aanvulling op mijn cv’

Manou Maas werkt op de personeels- en salarisadministratie bij de Diamant-groep.  Zij behaalde in mei het Payrol-diploma met een 8,2. Diamant Groep begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor de gemeente Tilburg en omliggende gemeentes. Een gedeelte van de werknemers wordt gedetacheerd op basis van een uitzend- of payrollovereenkomst.

Manou: “Ik heb in mijn werk te maken met de uitzend-cao’s en vond de opleiding voor het Payroll-examen heel relevant. Ik kreeg nieuwe inzichten in de cao en in het totale proces. Ik weet nu meer over de regels in het proces waarvoor mijn collega’s verantwoordelijk zijn. Dit heeft een positief effect op de samenwerking en het begrip voor elkaars werkzaamheden en keuzes. Ik ben blij dat ik de opleiding met het SEU–diploma heb afgerond; dat is toch weer een waardevolle aanvulling op mijn cv.”

Geslaagde Rick: ‘Zekerder in mijn adviesgesprekken’

Rick Bindels is medewerker Controle & Proces bij Kolibrie, een grote payroll-organisatie in de horeca. “De kennis die ik heb opgedaan in de opleiding richting het SEU–examen Payroll heeft mij veel gebracht. Doordat mijn kennisniveau is vergroot voel ik mij zekerder in mijn adviesgesprekken. Bovendien zie ik nu echt het ‘totaalplaatje’ van de branche. Hierdoor kan ik beter verbanden leggen, maar merk ik ook dat ik mijn werk leuker vind en dat ik meer interesse heb in de ontwikkelingen in de markt. Het is een pittig examen, maar ik zou het iedereen die werkt met flexkrachten en/of opdrachtgevers aanraden”.

Lees meer over het Payroll-examen van Stichting Examens Uitzendbranche (SEU).

Gerelateerde artikelen