ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Ambassadeur van Roemenië onder de indruk van ABU-lid NL Jobs

Op vrijdag 5 juni bezocht de Roemeense ambassadeur, H.E. mevrouw Brindusa Ioana Predescu uitzendbureau NL Jobs. Ze werd vergezeld door attaché Cornel Gojnea. Reden van het bezoek: met eigen ogen zien hoe Roemeense arbeidsmigranten wonen en waar ze werken.

De woonlocatie die bezocht werd, was Logiescentrum Agriport te Middenmeer. Deze locatie is eigendom van NL Jobs en in juni 2019 gerealiseerd. Er worden 360 uitzendkrachten gehuisvest. Wat opviel was de hoge standaard: compleet ingerichte tweepersoonskamers met een eigen keuken, badkamer en huis- en slaapkamer apart. Ook de geïntegreerde supermarkt, waar onder andere Roemeense producten verkrijgbaar zijn, oogstte waardering.


De volgende stop was firma Barendse DC. Hier werken veertig Roemeense uitzendkrachten in de paprika’s. DC staat overigens voor ‘Dutch Colour’, met een knipoog naar de mooie oranje paprika’s. De ambassadeur sprak hier met een aantal uitzendkrachten en kreeg ook een kijkje in het productieproces. Assistent-kasleider Danut Morariu, werkzaam bij NL Jobs, vertelde gepassioneerd over zijn werk in de paprika’s. Aansluitend vertelde eigenaresse Petra Barendse enthousiast over haar Roemeense medewerkers, en hoe belangrijk zij zijn voor het bedrijf.

Het bezoek stelde de ambassadeur zeer tevreden. ‘De laatste tijd waren de omstandigheden rondom arbeidsmigranten negatief in het nieuws. Ik heb bevestigd gekregen dat dit niet representatief is en dat er gelukkig uitzendbureaus zijn die veilig vervoer, goede zorg, plezierig wonen en werken voor arbeidsmigranten, hoog in het vaandel hebben staan’, aldus H.E. mevrouw Brindusa Ioana Predescu.   

Gerelateerde artikelen