ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Cees Noorderijk, Dutch Days, bereidt zich nu al voor op de periode ná de crisis

Cees Noorderijk

“De crisis sloeg bij ons niet in als een bom. Maar nu het al zo’n tweeënhalve maand aanhoudt, merken we absoluut dat er bij onze klanten minder vraag is naar arbeidskrachten Eigenlijk in alle sectoren waar we actief zijn: de foodsector, logistiek, bouw en techniek. Het totale aantal mensen dat bij ons zonder werk kwam te zitten is nu opgelopen tot zo’n 150. Normaal zijn er bij Dutch Days zo’n 500 arbeidskrachten via ons aan het werk, dus dat is fors.

We zijn onze werkloze flexwerkers zoveel als mogelijk gaan herplaatsen binnen het klantenbestand van Dutch Days en Axxent, waarmee we in april zijn gefuseerd. In meer dan de helft van de gevallen is dat gelukt. Dat vind ik echt super. Als onze intercedenten en recruiters dat niet voor elkaar hadden gebokst, dan was de impact vele malen groter geweest. Prioriteit waren de flexwerkers met een vaste urenomvang, maar uiteindelijk proberen we iedereen aan het werk te houden.

We herplaatsen bouwopruimers als productiemedewerker in de kipslachterij, en arbeidskrachten van visbedrijf Foppen naar lokale aannemers en sloopbedrijven. Dat kan qua tarief niet altijd uit, maar daar gaat het op dit moment niet om. Het enige wat telt is baanbehoud. Want een goede medewerker – met welk contract ook – houd je het liefst doorlopend aan het werk. Als het werk straks weer volledig op gang komt, heb je ze namelijk keihard nodig.

Winst maken is helaas even niet aan de orde. Toch kijken we met een positieve blik naar de toekomst en bereiden we ons nu al voor op de periode ná de crisis. We onderzoeken hoe we minder kwetsbaar kunnen zijn, bijvoorbeeld door onze kansen te spreiden over zes in plaats van vier sectoren. En we investeren in scholing voor onze mensen. Er zijn momenteel 25 arbeidskrachten bezig met trainingen waardoor ze breder inzetbaar worden. Een aantal arbeidsmigranten volgt een cursus Nederlands om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Mensen zo lang mogelijk binnen het bedrijf houden en zorgen dat ze zo breed mogelijk inzetbaar zijn, dat is het doel.”

Gerelateerde artikelen