ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Melanie Havelaar, Raaak, hielp monteurs bij overstap van keukens naar de zorg

Verhaal art Raaak

“Toen de crisis begon viel de vraag naar nieuwe keukens en keukenapparatuur gedeeltelijk weg. Onze monteurs van kokendwaterkranen kwamen daardoor van de ene op de andere dag zonder werk te zitten. Ook bij andere klanten in en rondom de Drechtsteden vervielen functies voor onze montagekrachten. Gelukkig konden we een tiental van hen snel herplaatsen bij een andere klant, in een vergelijkbare functie en in dezelfde regio.

Deze klant levert kleine motoren aan de medische markt. Momenteel maken zij onderdelen voor beademingsapparatuur, bedoeld voor coronapatiënten op de intensive care. Daar is nu logischerwijs enorm veel vraag naar. Ze leveren wereldwijd, van Nederland tot de Verenigde Staten. De behoefte bij de klant aan goede montagekrachten is zo groot, dat we hier ook veel nieuwe plaatsingen kunnen doen.

Het is een doorlopend proces, op dit moment zijn er nog kandidaten op gesprek dus dat aantal plaatsingen kan nog oplopen. In vier gevallen hebben we voor de inwerkperiode gebruikgemaakt van de werk-naar-werk-vouchers van Doorzaam. De opdrachtgever krijgt dan een korting op de begeleiding van de inwerkprocedure.

Niet elke medewerker past wat betreft vaardigheden en salariswensen bij het productiebedrijf. Daarom hebben we helaas ook mensen moeten laten gaan, uiteenlopend van magazijnmedewerker tot aan leidinggevenden.

Intussen zoeken we ook een oplossing voor de thuiszittende flexwerkers. Medewerkers van onze afdeling Opleiding & Mobiliteit hebben veel tijd over, zolang de scholen nog niet helemaal opengaan. Zij brengen de thuiszitters actief onder de aandacht bij het MKB in de regio.”

Gerelateerde artikelen