ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Nico Geerlings en Nathalie Geerlings, Flex Franchise, koesteren hun arbeidsmigranten

ABUmetElkaar home

Nico: “Wij werken volledig met arbeidsmigranten en plaatsen hen in een grote variatie aan sectoren. Van sierteelt tot logistiek en voeding. Die spreiding is ook onze redding geweest. Zeker driehonderd, misschien wel vierhonderd flexwerkers verloren hun werk tijdens de eerste weken van de coronacrisis, met name in de sierteelt en aanverwante bedrijven. Van hen hebben we er twee- tot driehonderd snel kunnen herplaatsen, met name in de logistiek en voedingsindustrie.”

Nathalie: “Redelijk wat van onze flexkrachten zijn nog voor de ‘lockdown’ naar huis gegaan. Dat hielp ons om snel af te kunnen afschalen. Flexwerkers die in Nederland bleven, hebben we herplaatst. Niemand heeft thuis gezeten. Toen de markt instortte, zeiden wij meteen tegen elkaar: onze mensen hebben altijd onderdak en er zal altijd geld voor boodschappen op de rekening staan. Die woon- en werkzekerheid in deze tijd is heel belangrijk.”

Nico: “Bij het herplaatsen werken we veel samen met andere bureaus. We delen onze kennis en ervaring met elkaar. De flexkrachten zijn intern bij de nieuwe klant opgeleid en omgeschoold. Wij hebben elk uurtje opleiding doorbetaald. Ondanks dat we in vergelijking met vorig jaar minder uren hebben gedraaid, komen we naar verwachting niet in aanmerking voor de NOW.

Nathalie: “Verder hebben we veel ingezet op voorlichting en de ruimte gecreëerd om de veiligheidsnormen vanuit het RIVM te waarborgen. De gezondheid van onze flexwerkers staat altijd voorop. Wij zijn er echt voor de mensen, want zij maken uiteindelijk echt het verschil.”

Nico: “Wij gaan in tegenstelling tot wat je veel ziet in onze markt voor langdurige samenwerkingen. Traditioneel is een groot deel van ons bestand Fase C. Wij koesteren onze arbeidsmigranten.”

Gerelateerde artikelen