ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Ralph Righton, mede-directeur Sagius Uitzenders, is blij dat ABU-leden elkaar helpen in deze tijd

Ralph Righton Sagius artikel1

“Voor de coronacrisis waren er zo’n vierhonderd mensen via ons aan het werk. Allemaal arbeidsmigranten, met name in de productielogistiek en metaalindustrie (automotive). Die laatstgenoemde ligt nu volledig plat. Verschillende opdrachtgevers belden ons al in de eerste ‘lockdown-week’ op met de mededeling dat al onze flexkrachten vanaf de maandag erop niet meer nodig zouden zijn. In totaal kwam zo’n 20% van onze uitzendkrachten zonder werk te zitten. Dat doet pijn.

Het grootste dilemma was voor ons op dat moment: vallen we terug op de NOW-regeling of zetten we alles op alles om zoveel mogelijk te herplaatsen? Wij kozen voor het laatste. Bovendien bleek bij de uitwerking dat we met ons verwachte omzetverlies niet in aanmerking komen voor de regeling. We hebben meteen onze goede contacten aangeboord met collega-uitzenders. Zo leveren we via Charlie works aan HelloFresh. En kon Adecco wel een aantal mensen gebruiken bij Rhenus. Bovendien koppelden ze ons aan Tempo-Team, via hen leveren we aan Albert Heijn.

 

Bijzonder hoe we elkaar in deze tijd helpen bij herplaatsingen

 

Mede dankzij bemiddeling van Adecco hebben we bijna al onze mensen kunnen herplaatsen. Vooral in de food- en logistieke sector. Zes arbeidskrachten die voorheen in de zware industrie werkten, hebben in het kader van hun nieuwe job als orderpicker een ETP-cursus (bediening van een elektrische transpallet) gevolgd. Al met al zijn we redelijk positief: met nieuwe contacten in nieuwe sectoren hebben we perspectief voor de langere termijn. Maar vooral bijzonder vind ik dat we elkaar in deze tijd helpen: nu ondersteunen de grotere ABU-leden de kleintjes, en straks in betere tijden helpen wij hen als subcontractors aan voldoende gekwalificeerd personeel.”

 

Nu ondersteunen de grotere ABU-leden de kleintjes, straks in betere tijden helpen wij hen aan voldoende gekwalificeerd personeel

Gerelateerde artikelen