ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Financieel fit maakt werkfit

Handen wassen, niezen in de elleboog en afstand houden. We kunnen het intussen dromen. Naast aandacht voor coronaproof omstandigheden van werk, vervoer en verblijf van onze uitzendkrachten is aandacht voor hun financiële gezondheid ook extra actueel geworden.

Mensen kunnen door de crisis namelijk acuut in de financiële problemen raken. Dat kan iedereen overkomen. Maar er zijn groepen die een verhoogd risico lopen: zelfstandigen, jongeren en werknemers met flexibele contracten. De ABU is blij dat staatssecretaris Tamara van Ark dan ook extra aandacht voor deze groepen heeft toegezegd. 

En dat is nodig ook. Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) stelt dat flexibele werknemers nu het grootste risico lopen op baanverlies. Door de coronacrisis lopen de verschillen in welvaart en welbevinden tussen groepen op. Ofwel: de sociale ongelijkheid wordt groter. De ABU geeft daarom – samen met DOORZAAM – extra aandacht aan deze kwetsbare groepen die onze leden vaak bemiddelen. 

Wij voorzien onze leden van een online instrumentenkoffer. De verschillende instrumenten zijn er voor preventie, voorlichting en ondersteuning en helpen ABU-leden bij het vormen van beleid. Juist nu is het  belangrijk om samen deze crisis te lijf te gaan, en aandacht te hebben voor financiële gezondheid van uitzendkrachten. Want – ook al is die baan er misschien niet 1,2,3 – financieel fit maakt in the end werkfit. 

Zie ook dit overzicht van Stichting DOORZAAM: Hulp bij financiën.

Gerelateerde artikelen